USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скільки людей у світі щорічно помирає через алкоголь

24 Вересня 2018 11:12
Смертність від алкоголю вища, ніж від СНІДу, насильства і дорожньо-транспортних пригод разом узятих. Від наслідків вживання алкоголю у світі кожного року гине близько трьох мільйонів людей.

Про це йдеться у доповіді Всесвітньої організації охорони здоров'я, пише DW.

Експерти зазначають, що чоловіки від наслідків вживання алкогольних напоїв страждають більше, ніж жінки. Саме на них припадає три чверті смертей через зловживання алкоголем.

У ВООЗ також попереджують про наслідки алкогольної залежності, серед яких – насильство, травми, психічні розлади і важкі захворювання. Із вживанням алкоголю експерти пов'язують близько 200 захворювань, у тому числі цироз печінки та деякі види раку. До того ж, вживання алкоголю сприяє розвитку таких захворювань, як туберкульоз і пневмонія.

Так, лише 2016 року на планеті зареєстрували понад 3 мільйони смертей через алкоголь. Це - близько 5,3 відсотка всіх смертей року. У той ж період 2,5 відсотка летальних випадків у світі спричинили дорожньо-транспортні пригоди, 1,8 відсотка – СНІД, а 0,8 відсотка – насильство, підрахували аналітики ВООЗ.

Загалом нині у світі вживають алкоголь 2,3 мільярда людей. Найвища кількість споживачів алкоголю спостерігається саме в Європі. Проте останніми роками кількість смертей, пов'язаних з алкоголем, скоротилася. Водночас в європейських країнах спостерігається зниження обсягів споживання алкоголю. Експерти зазначають, що менше пити алкогольні напої почали у Росії, Молдові та Білорусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Я Показати IP 24 Вересня 2018 12:11
А скільки через алкоголь народжуєтся? Забули вказати
Вал Показати IP 4 Вересня 2019 11:36
Проте яких "розумних" та "здорових"
ти Показати IP 3 Жовтня 2023 19:07
скільки людей в світі померло за алкоголя

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus