USD 39.45 39.78
  • USD 39.45 39.78
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Чехії через смертність від COVID-19 ввели жорсткі обмеження

5 Березня 2021 22:39
У Чехії зараз критичну смертність через коронавірус діють жорсткі обмеження – просто так пересуватися вулицями заборонено і майже все зачинено.

Про це повідомляє 24 канал.

Також чехам треба постійно носити респіратори на вулиці, розповіла журналістка, яка мешкає у Празі, Ірина Ромалійська. Вона додала, що у порівнянні з Україною, карантин у Чехії набагато жорсткіший.

З 9 вечора до 5 ранку у країні діє комендантська година – на вулицю виходити не можна. Винятки – повернення з роботи або візит до лікаря, тощо;

пересуватися вулицями просто так – заборонено також. Якщо зупиняє патруль – обов’язково запитує про мету пересування містом. Якщо причина не поважна, то можуть оштрафувати;

перебувати на вулицях можна лише в респіраторах, навіть якщо ти перебуваєш один (звичайні медичні маски не підійдуть);

майже все зачинено, працюють лише продуктові магазини, банки, заправки, магазини з квітами та товари для домашніх улюбленців.

«Працює також громадський транспорт. Його не зупиняли ніколи за час всього карантину попри жорсткий локдаун», – розповіла журналістка.

Вона також додала, що, звісно, не всі чехи добре ставляться до таких заборон і навіть виходили на мітинги. Попри це, навіть мови не може бути про те, щоб якісь заклади працювали підпільно.

За даними Міністерства охорони здоров’я країни, станом на ранок 5 березня, госпіталізації потребували 8 135 пацієнтів з коронавірусом, серед них 1 735 потребують інтенсивної терапії.

Кількість померлих перевищила 20 тисяч людей. За кількістю померлих на 100 тисяч населення Чехія поступається лише Гібралтару та Сан-Марино (де живе менш як 100 тисяч), йдучи врівень з Бельгією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus