USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скільки лучан отримали житлові субсидії

15 Вересня 2015 08:50
Житлові субсидії у Луцьку отримують 27 тисяч домогосподарств, відмовили 870 сім’ям.

Про це йшлося під час оперативної наради у Луцького міського голови 15 вересня.

Як повідомила директор департаменту соціальної політики міської ради Лариса Боярин, новий порядок призначення житлових субсидій набрав чинність з 1 травня цього року. Субсидія призначається одному з членів домогосподарства, який зареєстрований у житловому приміщенні, і на якого відкрито особовий на оплату житлово-комунальних послуг.

Для призначення субсидії декларується дохід за 2014 рік і до декларації не подаються жодні додаткові документи. За бажанням громадяни можуть задекларувати дохід за три місяці перед місяцем звернення за призначенням субсидії, але тоді обов’язково необхідно подати довідки про дохід за три місяці. Доходи беруться без урахування сплачених податків.

Для лучан, які мали субсидії на опалювальний період на 2014-15 роки, субсидія на наступний термін призначена автоматично. Призначається субсидія на 12 місяців.

Скасовані обмеження щодо майнового стану осіб, які звертаються за призначенням житлових субсидій, крім здійснення одноразової дороговартісної покупки (на суму понад 50 тисяч гривень).

Змінами від 21 липня відмінено зазначення у декларації суми доходу, а вказується лише його джерело. Всю інформацію про дохід органи соціального захисту беруть самі шляхом обміну інформацією з фіскальною службою. Однак сьогодні є випадки, коли по деяких громадянах ДФС не може надати інформацію про доходи. В таких випадках до громадян звертаються, щоб вони самостійно приносили довідки про дохід чи з місця роботи, чи з податкової, що викликає невдоволення лучан.

Як повідомила посадовець, наразі у Луцьку житлові субсидії отримують 27 тисяч домогосподарств. З них вперше за призначенням субсидій звернулося 15 807 сімей, а для понад семи тисяч домогосподарств субсидії призначено автоматично. Відмовлено 870 родинам. Причини відмови – недостовірна інформація про кількість зареєстрованих осіб у житловому приміщенні та за рішенням комісії (через відсутність необхідних довідок).

Лучан закликали активніше звертатися за житловими субсидіями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus