USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Скільки на Волині виявляють випадків раку молочної залози серед чоловіків

13 Січня 2021 21:35
Рак молочної залози – недуга, що трапляється не лише у жінок, але й у чоловіків. В Україні в середньому у 15 тисяч людей щорічно діагностують рак молочної залози, з них 140-150 – чоловіки. Для порівняння, в Америці цей показник становить приблизно 220 тисяч нових випадків в рік, а чоловіків серед цієї кількості приблизно 1300.

Про це під час онлайн-розмови, що організував Фонд боротьби з раком, розповів, лікар-мамолог Волинського обласного медичного центру онкології Володимир Федорчук, передає ВолиньPost.

За його словами, на Волині щорічно рак молочної залози вперше діагностують приблизно у 320 людей, серед яких 4–5 – чоловіки.

Лікар-мамолог додав, що наступного понеділка, 18 січня, у Волинському обласному медичному центрі онкології оперуватимуть чоловіка 1964 року народження, у якого – рак молочної залози.

«Лікують такий вид онкохвороби у чоловіків практично так само, як і у жінок (операція, хіміотерапія, гормонотерапія, променева терапія тощо). Є, щоправда, наукові дані про те, що рак молочної залози у чоловіків гірше піддається лікуванню, ніж такий рак у жінок, і має гірші прогнози», - повідомив Володимир Федорчук.

На переконання лікаря, профілактика такої недуги це, насамперед, – невживання жирної та іншої шкідливої їжі, алкоголю, відмова від куріння та тривалого перебування на сонці. Це дозволяє знизити ризик будь-якого ракового захворювання на 43%.

Окремо Володимир Федорчук наголосив, що затвердіння чи збільшення молочних залоз часто трапляється у хлопчиків юнацького віку через гінекомастію. Цей процес пов'язаний зі статевим дозріванням і не вимагає втручання лікаря. Якщо ж і після завершення юнацького віку проблема залишається, то варто звернутися до лікаря.

Відео розмови з лікарями-онкологами з відповідями на найпоширеніші запитання до них можна переглянути нижче.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus