USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скільки Волинські лікарні витратили грошей у 2014 році

2 Лютого 2015 09:42
У 2014 році медичні установи Волині закупили товарів та лікарських препаратів у рамках тендерів на загальну суму в 58,5 мільйона гривень.

Про це стало відомо під час прес-конференції на тему: «Аналіз закупівель у сфері охорони здоров’я в 2014 році і тенденції-2015» 29 січня.

Згідно з чинним законодавством, тендер на закупівлю оголошують у випадку, якщо очікувана вартість покупки становить 100 тисяч гривень або більше. Тобто все, що дешевше за цей поріг, установа може замовляти без організації тендерної процедури.

Представник Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу Андрій Лучик зауважує, що відповідно до Закону України «Про здійснення державних закупівель», державна установа повинна проводити закупівлі на відкритих торгах, якщо їх вартість перевищує 100 тисяч гривень. Саме ці закупівлі брались до уваги під час розрахунку. До аналізу не включені комунальні послуги, які сплачують медичні установи, а також вартість харчування для пацієнтів.

Отже, за 2014 рік на Волині медичні установи закупили товарів на 58,5 мільйона гривень. Серед них найбільше – Луцька міська клінічна лікарня та Волинська обласна клінічна лікарня тощо.
Також було декілька суб’єктів, які здійснили покупки на суми, менші за 1 мільйон гривень. Їх до загального переліку не включали.

Серед тих, хто найчастіше вигравав тендери на закупівлю медичного обладнання та лікарських препаратів, - ТзОВ «Румед», ТзОВ «БаДМ», ТзОВ «Аптека» «31» тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
103 Показати IP 2 Лютого 2015 10:05
Досить прикривати КОРУПЦІЮ в медицині!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus