USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скільки волинських переселенців пішли воювати на «Східний фронт»

7 Серпня 2014 18:46
Серед військовозобов’язаних чоловіків, які підлягають мобілізації, і які були змушені тікати зі Сходу України, де нині тривають бойові дії, лише один чоловік поїхав воювати в зону АТО.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив заступник військового комісара, начальник відділення комплектування Луцького ОМВК Олександр Фурман.

Як зазначив посадовець, згідно чинного законодавства, чоловіки-переселенці, прибувши на нове місце проживання, зобов’язані самостійно з’явитись у військкомат для того, щоб зареєструватись там і надати інформацію про себе.

Проте, з перших днів, коли на Волинь почали їхати люди з Донецької та Луганської областей, в Луцький ОМВК звернувся лише один житель Волновахи. Десантник прийшов добровольцем та виявив бажання боронити рідну землю від ворога, після чого його відправили у зону АТО. Окрім цього випадку заступник військового комісара не зміг пригадати жодного іншого випадку, коли чоловіки зі Сходу України приходили в військкомат бодай для того, аби стати на військовий облік.

Зі слів Олександра Фурмана, у суспільстві точаться дискусії щодо теми переселенців. Мовляв, чому жителі Західного і Центрального регіонів України змушені гинути, захищаючи цілісність держави, в той час як здорові і дужі чоловіки з сім’ями тікають на Захід. Вирішення цієї ситуації заступник військового комісара вбачає у змінах на законодавчому рівні. Посадовець пропонує зобов’язати чоловіків, які хочуть отримати довідку про тимчасове проживання на певній території, у примусовому порядку перед тим надати інформацію про себе військкомату по новому місцю проживання та стати на військовий облік.

Проте чоловік не впевнений, чи були б вони ефективними воїнами у тому випадку, якби їх примусово мобілізували: «Вони можуть хіба взяти зброю і вистрілити тобі в спину. Можливо, через певний час, коли з них спаде зомбування, яке проводили над ними далеко не один рік, щось зміниться. Той Схід вже давно напевне забув, що він – Україна. І мову забув, і цінності, і історію, яку просто викривили».

Інформаційне агентство Волинські Новини раніше повідомляло, кому варто чекати повісток і кого вона омине, а також чому серед мобілізованих так багато сільських жителів. Окрім того, редакція інформувала, що на Волині розшукують дезертирів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
шшшш Показати IP 7 Серпня 2014 19:47
тридцять один
босяк Показати IP 7 Серпня 2014 20:05
прийхала бидлота з даунбаса -а волиняне на війну?
Орел до босяк Показати IP 7 Серпня 2014 20:10
На усе воля Божа! Так треба!
Орел Показати IP 7 Серпня 2014 20:17
Але ж колоради завзяті-знову нашого винищувача збили!
оля Показати IP 8 Серпня 2014 00:17
чого вони своїх мають вбивати.сюда приїхали хто хоче у еуропу
босяк Показати IP 8 Серпня 2014 05:54
та невже???? европу треба в себе вдома робити а не припертися на готове ! дочекаетеся що в луцьку касаби свої прапори вивісять
гiсть Показати IP 8 Серпня 2014 08:16
Мобiлзацiя не законна,бо ,за Конституцiэю Украiни,не обявлено вiйськовий стан.
Анонім Показати IP 8 Серпня 2014 08:19
Х-й війні!
НІНА ЛОГІКА Показати IP 8 Серпня 2014 10:02
А давайте і далі будемо безхребетні, нехай на голову повилазили, хай жаряться на Світязі, а ми їх і далі спонсорувати будемо! Зробити так: для поселення на квартиру просити документи "вид на жительство" - нема документів - на*** з пляжу! Тоді зареєстрованими будуть всі. Це задача свідомих громадян. Бо багато хто тишком приїхав і пересиджує, ще й наших людей зневажає. З тими документами добровільно-примусово забирати їх назад на Схід, створити особливий батальйон "Донбас", керувати ним поставити когось свідомого українця, але зі Сходу (Харкова наприклад). Один одного вони ж мочити не будуть. Крім того тут,ю на Заході їх сімя - хай бояться стріляти в спини наших хлопців!!!
Нечуйний і неблагоро Показати IP 8 Серпня 2014 10:07
Хай валять звідси. Інакше допоможемо. Сил від них нема! Поряд з моєю квартирою живуть троє - два бугая і кобіта, кожен день у них пивні попоїща, відбірна російська лайка і курилка на сходовій клітці. Музон лабає, а недавно два бичка взагалі побилися між собою, то баба так репетувала різано. Жах!!! Таку ср*нь треба вимітати звідси і то с*ною мітлою!!! Якщо їх не депортують, ми з сусідами самі примемо міри, і не нарікайте потім, що ми "бєзсєрдєчниє"
ЛУЧАНКА. Показати IP 14 Серпня 2014 14:38
коментар було видалено
ссс Показати IP 27 Серпня 2014 04:20
ммм
Донецк Показати IP 27 Серпня 2014 04:51
...мне 60. Живу в Донецке. Был в плену,3 раза растреливали.Многие мои знакомые воюют в батальонах за Украину. Таких много как и призванных в нацгвардию в мирный час с Донецка и с других городов.Байка про бугаев пьющих пиво уже надоела.Один пропел- дальше больше, по геометрической прогрессии подхватили.Стыдоба.Я уверен выйдя в Луцке на улицу я увижу очень много здоровых местных мужчин и это не значит ,что я должен вопить почему они не воюют. Не желаю никому с Украины побывать на месте Дончан и Луганчан......В Донбассе не кино идет,там орудуют скоты собранные со всего совка.А предателей и мразей предавших за деньги,под дулом автомата или еще по каким то причинам,мы сами порвем на части. Что и делаем подпольно.Только об этом не пишут,пресса куда-то украинская подевалась.Видимо у нас не сахар.И не надо такими статьями и коментами разделять и отдалять друг друга. - P.S.Я русский родившейся на Украине в Донецке если что......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus