USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Скільки вулиць у Луцьку ще потрібно перейменувати

17 Листопада 2023 07:44
У Луцькій громаді з початком процесу декомунізації та дерусифікації уже перейменували майже сотню вулиць. Змін потребують ще орієнтовно 50 радянських назв.

Про це розповів голова комісії з впорядкування назв вулиць у Луцьку Михайло Щур. З його слів нині географію перейменувань розширили на села громади, інформує Суспільне.

«У січні чи на початку лютого настане межа, де процес декомунізації перейде від міської ради до адміністрації. Наскільки воно швидко відбудеться, то мені важко спрогнозувати. Особисто я – за перейменування. Але на сьогодні ми не маємо чіткої позиції щодо цих вулиць. Саме тому ми звертаємось до Інституту нацпам’яті», – додав Михайло Щур.

Читати ще: У Луцьку хочуть перейменувати 10 вулиць. Які саме

У зв’язку з перейменуванням вулиць лучанам не потрібно змінювати документи, розповіла директорка Луцького центру надання адмінпослуг Лариса Карп’як.

«Єдине, що якщо їм потрібно підтвердження нової адреси, то вони можуть з паспортом звернутися до нас і отримати документ про підтвердження місця реєстрації. Такий самий документ вони можуть згенерувати і через Дію», – зазначила керівниця ЦНАПу.

З 15 листопада набрало чинності рішення про перейменування восьми вулиць обласного центру та навколишніх сіл. Одна із таких вулиць – Домни Гордіюк, яка тепер називатиметься Захисників України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Карбишев Показати IP 17 Листопада 2023 08:09
Всі
Пересічний громадяни Показати IP 17 Листопада 2023 08:17
Треба зробити як в штатах: є стріт та авеню. Так і в нас назвати вулиці вулицями та провулками і пронумерувати. І тоді потім нікому в голову не прийде їх перейменовувати. P.S. Головну вулицю назвати: вулиця імені діючого президента :)
Лучанин Показати IP 17 Листопада 2023 09:51
А чи є перелік дворів, вулиць, провулків, скверів та інших місць у Луцьку, які потрібно поремонтувати і привести до ладу? І тоді д б значно цікавіше було читати щось на кшалт: У Луцьку зроблено ремонт у 80% дворів. Залишилось зробити ремонт лише в одному провулку на окраїні Луцька.
Лучанину Показати IP 17 Листопада 2023 11:09
Це не про *перейменовувачів*. Переважна більшість з них і собачої будки в своєму житті не збудували. Через те й зайнялися перейменовуванням, де лише язиками молоти треба.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus