USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Скільки земельних ділянок продаватимуть з аукціону у Луцьку

18 Березня 2015 13:00
Пошук земельних ділянок, які можна виставити цьогоріч на торги, здійснюють у Луцьку.

Про можливий продаж земельних ділянок йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань земельних відносин та земельного кадастру 18 березня.

Як повідомив начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала, торік від продажу земельних ділянок передбачали надходження до міського бюджету в розмірі 2 мільйонів гривень, а згодом 3,5 мільйона гривень. Продаж здійснювали шляхом викупу громадянами земельних ділянок, на яких розташоване їхнє нерухоме майно. Управління забезпечило підготовку документів і проектів рішень міської ради про продаж фізичним та юридичним особам шляхом викупу під об’єктами нерухомого майна у приватну власність 13 земельних ділянок загальною площею 2,72 гектара на загальну суму 4,179 мільйона гривень. Кошти від продажу, з його слів, сплачені покупцями у повному обсязі.

Окрім проданих ділянок, здійснюють заходи з підготовки продажу ще шести земельних ділянок комунальної власності загальною площею 25 соток. Їхній продаж буде здійснено в 2015 році після розроблення землевпорядної документації, експертної оцінки та рішень міськради. Потенційні покупці цих ділянок вже сплатили 476 тисяч гривень авансових внесків.

У 2014 році земельні торги не проводилися, але зараз здійснюють роботу з пошуку ділянок, які можна було б виставити на торги. Землевпорядну документацію на конкурентних засадах виконують по 17 земельних ділянках, які будуть виставлені на торги. Розробляють проекти відведення ділянок, після цього вони будуть зареєстровані, відбудеться експертна оцінка і оголосять про торги шляхом аукціону.

Член комісії Андрій Козюра запитав начальника управління земельних ресурсів, чому аукціон досі не проведений.

Зі слів Сергія Шабали, розробка документації для проведення аукціону займає не менше дев’яти місяців. Так, потрібно визначити перелік ділянок, розробити та затвердити проекти відведення та зареєструвати ділянки, замовити їхню експертну оцінку, а коли пакет документів буде готовий, визначитися з організацією, якій міськрада доручить проведення торгів шляхом аукціону. З його слів, зміни, що були внесені у Земельний кодекс, значно ускладнили цю процедуру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дьодік Показати IP 18 Березня 2015 14:09
"Пошук земельних ділянок" - у нас місто 21 століття з кадастром земельних ділянок, чи Клондайк кінця 19?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus