USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скільки коштує оренда квартири у Луцьку?

10 Червня 2011 13:15
Зважаючи на космічні ціни на житло та смішні зарплати, пересічній молодій людині практично неможливо накопичити кошти на власні квадратні метри. Одним зі способів вирішення житлових проблем є оренда помешкання.

Як виявилося, різкого розподілу на популярні та непопулярні райони в обласному центрі немає. Пов’язано це з тим, що люди обирають помешкання, орієнтуючись на місце роботи чи навчання. Тож, здавалось би, віддалений район вулиці Львівської не менш популярний через наплив студентів ЛНТУ.

Як і в інших містах, елітними вважаються центральні райони Луцька, проте на вартість оренди це суттєво не впливає. За словами голови правління «Волинського агентства нерухомості» Валерія Мусійчука, в Луцьку елітним вважається й район 33-го кварталу, це пов’язано з добре розвиненою інфраструктурою, зручним транспортним сполученням.

Найрідше намагаються заселитися в районі вулиці Володимирської на виїзді з міста, тож і пропозицій звідси небагато.

За словами Валерія Мусійчука, на вартість перш за все впливає наявність ремонту, побутової техніки, стан меблів. Як правило, комунальні платежі за лічильниками платять уже наймачі, а за утримання будинку — господарі.

Найскромніше однокімнатне помешкання обійдеться квартирантам у 800 гривень на місяць.

«У такому разі вам запропонують квартиру в старенькому будинку десь на околиці міста, далеко не нові меблі, можуть бути відсутні певні зручності. Скажімо, не буде гарячої води або ж і санвузла. Проте жити там можна», — каже ріелтор.

Середня вартість оренди «однокімнатки» — 1100-1200 гривень. Як каже фахівець із нерухомості, за ці кошти ви отримаєте квартиру в хорошому стані, де зроблений свіжий ремонт, є хороша сантехніка, холодильник, телевізор, пральна машина.

Ледве не максимальна ціна на однокімнатні помешкання — півтори тисячі гривень, але з цим підвищується й рівень умов у квартирі.

«Елітні однокімнатні коштуватимуть до двох тисяч гривень. Але там уже має бути «повний фарш»: і найновіший ремонт, і сучасна побутова техніка, й дорогі меблі, й кондиціонер. Це дорого, бо за цю суму можна навіть трикімнатну знайти. Тому такі «нафаршировані» помешкання найчастіше здають подобово», — каже Мусійчук.

У тому ж ціновому діапазоні, що й однокімнатні помешкання, можна вибрати й двокімнатне. Так, мінімальна вартість оренди двокімнатного житла — 1200 гривень на місяць. Звичайно, на шикарні умови в такому разі розраховувати не варто.

«Наприклад, приблизно стільки коштуватиме оренда квартир на вулиці Огієнка в старих будинках, побудованих іще за Польщі чи в післявоєнний час», — розповідає голова правління агентства нерухомості.

«Там дерев’яні перекриття, скрипить підлога, пічне опалення, невеликі площі кімнат, маленька кухня», - пояснює Мусійчук.

«Двокімнатки» середнього рівня обійдуться у 1700-1800 гривень на місяць. Якщо ж хочете таке помешкання на проспекті Волі в так званих «сталінках», де височезні стелі, то за цей варіант, із умовою доброго облаштування квартири, доведеться платити до двох з половиною тисяч гривень щомісяця.

Найдешевші трикімнатні квартири коштуватимуть від 1600 гривень на місяць. Але, знову ж таки, в цьому випадку всього буде по мінімуму. Середня ціна трикімнатного житла коливається від двох тисяч до двох тисяч двохсот гривень у місяць. У такому помешканні будуть сучасний ремонт, меблі, деяка побутова техніка. Житло з поліпшеними умовами можна знайти за дві з половиною тисячі гривень навіть у центральних районах Луцька.

Оренда суперелітної трикімнатної квартири на проспекті Волі з виглядом на парк вартуватиме близько чотирьох тисяч гривень. Умови в квартирі, звичайно, шикарні: ремонт за останніми тенденціями, такі ж меблі, вбудована побутова техніка та купа іншого начиння.

Як каже пан Мусійчук, небагато пропозицій і великогабаритних квартир, адже їх вартість висока, а отже, немає клієнтів. Наприклад, чотирикімнатна квартира з двома санвузлами на проспекті Соборності коштує три тисячі двісті гривень на місяць.

Украй рідко здають і приватні садиби. Вартість оренди пристойного особняка з подвір’ям — у районі восьми тисяч гривень на місяць. Як правило, в приватному секторі здають половину будинку з окремим входом, ціни на такі помешкання на рівні з квартирними.

Коли знімаєш квартиру, завжди є певний острах бути ошуканим. Різні неприємні ситуації виникають через те, що в нас не вважають за потрібне нотаріально оформлювати договір оренди. Звичайно, ця процедура не дешева: залежно від вартості орендованого житла може обійтися у кілька тисяч гривень. До того ж вимагає таку ж кількість документів, що й для продажу квартири. Одначе це запорука безпеки.

Валерій Мусійчук розповів, що часто обидві сторони укладають «свої» угоди, де вказують паспортні дані, ставлять підписи. В разі чого для суду це теж документ. Також пан Валерій радить квартиронаймачам домовитися з господарем, аби той не мав ключів від помешкання.

А якщо виникатимуть питання, телефонував перед своїм приходом. Адже навряд комусь буде приємно, якщо господар заходитиме в будь-який момент. Узагалі, потрібно обговорювати все до дрібниць, аби згодом уникнути неприємностей.

Ольга УРИНА, Відомості-UA.com
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Факт Показати IP 10 Червня 2011 14:44
Дякую за цікавий матеріал, хоча мій знайомий знімає за 550 грн. з комуналкою. Є необхідні меблі,зручності, 33-й кв.
room Показати IP 11 Червня 2011 09:46
Конечно можно снять намного дешевле! Нашли у кого спросить о тенденциях на цены директор «Волинського агентства нерухомості»...:) Эти "спецы" три шкуры сдерут, если через них искать жилье. А напрямую, если получается, намного дешевле!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus