USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Склали список найстрахітливіших місць планети. ФОТО

12 Травня 2012 14:35
Склали список найстрашніших місць на планеті, про які, мовляв, можна знімати фільми жахів.

Їх перелік пропонує ТСН.

Отож, Острів Ляльок. Мексика. Потрапити в це царство страху в країні ацтеків можна на човні по знаменитих каналах Сочімілько. Краєвиди, які відкриваються, припадуть до смаку шанувальникам фільмів про ляльку-вбивцю Чакі.
Кожне дерево і кожна споруда на острівці обвішані моторошними пупсами з порожніми очними ямами, зламаними кінцівками та роздробленими головами.
Все це на острові влаштував хлопець на ім'я Джуліан Баррера. Одного разу, коли в каналі потонула дівчинка, він випадково знайшов на місці її смерті ляльку. Вірячи, що іграшка пов'язана з духом покійної, Баррера залишив її на острові.
А потім знайшов іншу ляльку. І вже не міг зупинитися, продовжуючи збирати викинутих на смітник пупсів протягом наступних 50 років. Колекція знівечених іграшок продовжувала зростати. Якось раз острівець раптово пішов під воду, в Мексиці, кажуть, таке іноді трапляється. А незабаром знову сплив, проте його мешканець на той час уже безслідно зник. Залишилися лише ляльки, подивитися на яких сьогодні їздять небайдужі до страшилок туристи. (adme.ru)

Будинок Вінчестерів. Каліфорнія. 160 кімнат, 40 сходів і одна велика таємниця. Будинок Вінчестерів, - величезна садиба в Сан-Хосе, де проживали божевільна вдова і ціле сімейство привидів. Сьогодні в цей грандіозний особняк водять туристичні екскурсії. Відбиватися від групи не можна – інакше можете миттєво загубитися в лабіринтах моторошних кімнат. В яких, як кажуть, привиди все ще чекають своїх жертв. (adme.ru)

Ліс Аокігахара. Японія. Місцеві прозвали це місце «Лісом самогубців»: з 1950-х років більше п'ятисот осіб звели в глухій гущавині рахунки з життям.
Замість табличок «Не кидайте сміття!» в лісі висять оголошення з проханнями подумати про рідних і близьких. Скрізь написані номери телефонів психологічних служб. Ведеться відеоспостереження. (adme.ru)

Міст Овертоун. Шотландія. Старий арочний міст знаходиться неподалік від шотландського села Мілтон.
У середині XX століття на ньому почали творитися дивні речі: десятки собак раптово кидалися з 15-метрової висоти, падали на каміння і розбивалися на смерть. Ті, що виживали, - поверталися і повторювали спробу. Існує версія, що міст знаходиться на кордоні між світами живих і мертвих. Відчувши щось паранормальне, собаки йшли «по сліду» та гинули. (adme.ru)

Місто-привид Сан Жі. Тайвань.
Розкішний курорт на морському узбережжі будувався спеціально для місцевих багатіїв. Проте на етапі будівництва стало ясно, що на Сан Жі лежить прокляття. Десятки робітників помирали за дивних обставин: ламали шиї, падаючи з висоти (навіть зі страхувальними тросами), гинули під підйомними кранами. Навколишні мешканці були впевнені, що містечко заселене злими духами. Ходили несамовиті розповіді про японський «табір смерті», який колись перебував у тутешніх місцях.
В кінці 1980-х будівництво заглухло. У результаті курорт поступово перетворився на місто-привид. Влада навіть хотіла знести його, але була зупинена хвилею протестів: місцеві жителі бояться, що після руйнування будинків нечисть піде гуляти по найближчих селах. (adme.ru)

Острів Повеглія. Італія. Крихітний острівець Повеглія неподалік від Венеції оточений густим туманом страхітливих історій. Протягом кількох десятиліть XIV століття сюди звозили заражених чумою людей - безнадійно хворих, у яких не було шансів вижити. Тут же, на острові, була влаштована «братська могила», в якій ховали тисячі тіл.
Є версія, що трупи не закопували, а спалювали, через що ґрунт на Повеглії на 50% складається з людського попелу. Однак це тільки початок фільму жахів. У 1922 році на острові розмістилася психіатрична лікарня. Майже всі її пацієнти незабаром почали страждати від жахливих головних болів і скаржитися на те, що клініка буквально набита примарами померлих. Але це було тільки на руку головному лікарю, який «трамбував» у душевнохворих нейролептики і ставив над ними експерименти. На острові досі збереглася напівзруйнована будівля клініки з заґратованими вікнами, ліжками і уламками медичного обладнання. Тут же знаходиться дзвіниця (тепер вона служить маяком), з якої, за легендою, стрибнув у фіналі історії лікар, який і сам з'їхав з глузду. (adme.ru)

Джатінга. Індія.
Село Джатінга в горах індійського штату Ассам давно отримало прізвисько «кладовища птахів». Кожного серпня в небі над місцевою долиною з'являються великі зграї пернатих, які з криками падають на землю. Масове самогубство триває кілька днів поспіль, частина птахів гине, інші ж, наче під дією гіпнозу, легко дають взяти себе в руки. Селяни називають цей моторошний феномен «ночами падаючих птахів» і спеціально збираються вечорами біля вогнищ подивитися на практично безперервний птахопад. Індійці вважають це божим подарунком.
Орнітологи вже багато років вивчають феномен Джатінгі. За однією з версій, всьому виною - геофізичні аномалії, які збивають перелітних птахів з курсу. Інша ідея полягає в тому, що пернаті потрапляють в потужні потоки вітру, втрачають сили, і їх зносить у бік села. Помітивши розпалені вогнища, птахи кидаються на світло і, не розрахувавши відстань, гинуть. (adme.ru)


Тупик Мері Кінг. Единбург.
400 років тому квартал Мері Кінг (так звали власницю більшості тутешніх будинків) був одним із найбільш жвавих місць в Единбурзі. Ситуація змінилася, коли в місто прийшла епідемія чуми. Існує легенда, що, намагаючись запобігти поширенню хвороби, влада ізолювала всіх заражених в одному районі, після чого обнесла небезпечну ділянку глухою стіною.
Людей звозили в тупик Мері Кінг під час декількох епідемій, і вони вмирали, залишившись без будь-якої допомоги ззовні. Серед цих нещасних була і дитина Енні - маленька дівчинка, яку відлучили від батьків і замкнули в «місто мертвих», тому що вона була заражена.
Відомо достеменно, що лише частина цієї легенди - вигадка. Насправді ніякої стіни не було, хоча карантин для заражених, яких відвідував доктор, існував.
Сьогодні підземні квартали Единбурга (над ними давно побудоване Нове місто) перетворилися на туристичний атракціон. Проте досі ходять байки, що тупик Мері Кінг переповнений привидами померлих людей, а деяких «щасливчиків» хапає за коліна привид немовляти Енні. (adme.ru)



ФОТО: ТСН


















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вінстон Показати IP 13 Травня 2012 07:31
А Чорнобиль?
Лучано Показати IP 14 Травня 2012 08:44
Район "Воскресенка" в Києві - новозбудоване мертве місто збудоване в гиблому місці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus