USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Скоро відкриють сезон полювання

24 Жовтня 2011 14:52
З початку листопада буде відкрито сезон полювання. Державна екологічна інспекція області оприлюднила терміни відкриття та закриття сезону.
Про це повідомила прес-служба екоінспекції.
Так, сезон колективного та облавного полювання на диких парнокопитних тварин розпочнеться з 12 листопада і триватиме до 31 грудня цього року включно.
Днями полювання оголошені субота і неділя.
Полювання на зайця-русака буде дозволене щонеділі з 6 листопада цього року до 8 січня 2012-го включно, а на куницю кам’яну, лисицю та вовка – з 6 листопада до 29 січня.
Нагадаємо, на минулому тижні під час колегії обласної прокуратури голова Волинської ОДА Борис Клімчук запропонував повністю заборонити полювання на деякі види тварин у зв’язку зі зменшенням їх популяції, зокрема зайця та лісову лань.
Екоінспекція попереджає, що відповідно до частини 1 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил полювання тягне за собою попередження або накладення штрафу:
- від двох до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів для громадян;
- від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян для посадових осіб.
До порушень правил належать: полювання без дозволу, в заборонених місцях, у заборонений час, забороненими знаряддями або способами, допускання собак у мисливські угіддя без нагляду, полювання з порушенням установленого для певної території порядку, а також транспортування чи перенесення тварин або ж їх частин без відмітки цього факту в дозволі на їх добування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus