USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скоєно напад на борця з бурштиновою мафією, автора зйомок «місячних пейзажів»

11 Липня 2015 15:01
Активіста, депутата Олевської міської ради Олександра Ніколайчука ввечері 10 липня жорстко побили невідомі. Наразі він знаходиться у лікарні.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Олександр відомий тим, що активно бореться з незаконним видобутком бурштину в Олевському районі на Житомирщині. У нього сильний струс мозку, перелом руки та інші травми.



«Я повернувся в Олевськ з Житомира, де був на нараді щодо незаконного видобутку бурштину у голови області Машковського. Було близько восьмої вечора. Йшов по центру Олевська, повз мене проїхав Форд Фієста та перегородив мені дорогу. Звідти вискочили троє людей. Один - з арматурою. Повалили та почали бити, найбільші травми − від арматури», − повідомив Олександр.

Активіст розповів, що друзі його вивезли у лікарню в інше надійне місце, бо в Олевську лікарі побоялись його госпіталізувати, щоб і їм не помстилась місцева мафія.

«Зламана рука, струс мозку, у двох місцях наклали шви. Вважаю це помстою. Після того як дав інтерв'ю Вам - я допоміг зробити ще близько 10 матеріалів про бурштин для інших загальнонаціональних ЗМІ. А ще - після заяви президента з вимогою припинити незаконний бізнес - бурштинова мафія з помпами виїхала з того лісу, що Ви показали у своєму матеріалі. Я впевнений, що це помста цих бандитів, за те, що я системно борюсь проти їхньої бурштинової мафії», - розказав Олександр Ніколайчук.



Він написав заяву у міліцію.

Олександр Ніколайчук− помічник народного депутата Борислава Розенблата (фракція Блок Петра Порошенка), депутат Олевської міської ради, активіст. Нещодавно він також брав участь у зйомці репортажу Дениса Казанського для програми «Схеми» про незаконний видобуток бурштину на Олевщині. ФОТО. ВІДЕО



У міліції зазначають, що за цим фактом розпочато кримінальне провадження. «Попередня кваліфікація події – хуліганство, перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради, тобто статті Кримінального кодексу України.

Санкції статей передбачають відповідальність від штрафу до позбавлення волі до 7 років», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про ще один «бурштиновий» скандал, який стався в той самий день, 10 липня, поблизу села Обсіч на Рівненщині. Група місцевих копачів бурштину штурмувала прикордонний підрозділ, аби відпустили їх поплічників. Прикордонники Луцького загону були змушені застосувати зброю. ФОТО. ВІДЕО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анатоль_ Показати IP 11 Липня 2015 15:34
Ми з панею Наталкою Семенiвною у шоцi!
Дайте гроші Показати IP 11 Липня 2015 16:11
То Путін копає вдень і вночі бурштин скотина ! А та влада дурненька гониться по цілому світі за грошима, а з бурштином порядку не наведуть !
Бардак в Україні Показати IP 11 Липня 2015 16:15
Патріотам купюри долареві і гривневі і інші не блимають перед очима !? Патріоти тільки програми партії вчать і виконують. Не так страшні московські воші, як українські гниди !
читач Показати IP 11 Липня 2015 17:43
Чому не висвітлюєте події у Мукачево, "героїв" з Правого сектора не хочете паплюжити чи боїтесь?:)
Галичанка до читач Показати IP 11 Липня 2015 17:48
чому ж, на ВН є про Мукачево: http://www.volynnews.com/news/extreme/strilianyna-v-mukachevomu-ye-poraneni-perekryto-mizhnarodnu-trasu/
волиняка до Галичанка Показати IP 11 Липня 2015 17:57
Дивіться дату коментара і дату статті і тоді все зрозуміло буде!:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus