USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скульптор з Волині відстоює свій гонорар за пам’ятник Шевченку

16 Листопада 2014 14:56
Стягнути авторську винагороду у розмірі 365 тисяч гривень за спорудження пам’ятника Тарасу Шевченку у Горохові намагається скульптор Василь Рижук з Горохівської міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 14 листопада.

Скульптор звернувся до голови облради із проханням посприяти у вирішенні питання із виплатою винагороди за створення та спорудження пам’ятника-бюста Тарасу Шевченку у Горохові, який, зі слів митця? «входить до скарбниці кращих творів монументального мистецтва України». Василь Рижук наголосив, що цьогоріч увесь світ відзначає 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, до того ж, звернення скульптора підтримала постійна комісія з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму. Василь Рижук зауважив, що впродовж років не може отримати свій законний гонорар.

До слова, волинський скульптор Василь Рижук відомий на весь світ завдяки 300-кілометровому оберегу із чорнобривців.

«Мені важко так жити, я не можу так існувати», - нарікав скульптор.



Своєю чергою, депутат Борис Загрева нагадав, що на користь скульптора раніше стягнули кошти зі фінансування дитячих садочків.

Василь Рижук заперечив, повідомивши, що виконавча служба стягнула з Горохівської міської ради два старих автомобілі, оцінених у 10 та 20 тисяч гривень відповідно. Про те, чи належали ці автівки дитячому садочку, він, мовляв, не знає.

На його підтримку виступив депутат Олександр Свирида, який зазначив, що це не провина митця, а договір між ним та Горохівською міськрадою.

«Він повигравав суди, всі на його боці. Якби вони по 30 тисяч платили щороку, вже і боргу такого не було б. Треба, щоб це була наука для всіх громад, районних та сільських – беріть на себе ті зобов’язання, які можете профінансувати. Договір укладений, робота зроблена, пам’ятник стоїть, як і належить», - зауважив член комісії.



Олександр Свирида поцікавився в директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ігоря Никитюка, чи можливо не додати трансфертів Горохівському району на капітальні видатки на суму гонорару митця. Посадовець заперечив, повідомивши, що це було б порушенням бюджетного законодавства.

Борис Загрева запропонував, аби позиція комісії була об’єктивною, запросити на засідання мера Горохова. Таким чином, з його слів, члени комісії зможуть вислухати позицію обох сторін конфлікту.



У підсумку, депутати вирішили перенести розгляд питання на наступне засідання комісії із обов’язковою участю представника Горохівської міськради, голови комісії з питань культури Романа Карпюка та позивача.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
мистець Показати IP 16 Листопада 2014 15:09
Вася й божу корівку зліпить, то віднесе її до світової спадщини ЮНЕСКО. Геній і тільки. Шкода тільки, що та геніальність чогось тиндає по коридорах обладміністрації, То героя України давай, то 300 тис. Вася, пора вже ліпити автопортрет.
Дмитро до мистець Показати IP 16 Листопада 2014 15:26
Ну за героя то він дав тоді )))
аяяй Показати IP 16 Листопада 2014 17:02
Да заплатите человеку деньги раз обещали,а то ведь он все равно не успокоится
тупий поліщук Показати IP 16 Листопада 2014 17:07
Замовляли - платіть. Нема чого дурилівкою займатися. Не гарантує відкату? А він його вам обіцяв?
Горохівчанин! Показати IP 16 Листопада 2014 17:53
коментар було видалено
Культура Показати IP 16 Листопада 2014 18:08
Рижук і в Ківерцях не зробивши нічого вкрав гроші.Де він що не ліпив все закінчується скандалом.
oooo до Культура Показати IP 16 Листопада 2014 19:39
pppppppppp
ісса ндойє Показати IP 16 Листопада 2014 18:10
коментар було видалено
лучанка Показати IP 16 Листопада 2014 21:39
він спочатку зліпить а вже потім просить оптитити без погодження і документів
Анонім Показати IP 16 Листопада 2014 22:59
ГНИЛА ЛЮДИНА......ТОЙ вася.
Яна до Анонім Показати IP 29 Квітня 2015 12:47
100 відсотково. Знала його давно і вважала порядним , а виявилося, що це зовсім не так. Вася, що б ти знав, найгіршої думки про тебе дуже багато людей. А ти ж земляк, то хоч би щось залишив доброго ,що б згадали добрим словом тебе. Взяти гроші і ще брехнею вимагати ще ? Немає ні порядності, ні людяності. Бог тобі суддя. Хіба принесуть ці гроші тобі щастя і користь ?
Анонім Показати IP 16 Листопада 2014 23:53
Кожна робота має бути гідно оплачена. А то чиновники проснуться : вже роби , а гроші - вирішимо... і так багато років. Як би той творчий чоловік був іншим , то не було б у нас прикрашених на багато кілометрів доріг у чорнобривцях, соняшниках. А скажіть ви критикани , ви на таке здатні???? Людина несе красу в світ , хоче одного - щоб не дурили, і розплатились за її ж працю. А Василеві щастя, здоров'я, дуже радіє серце коли в' їзджаючи в місто, зустрічають нас Чорнобривці.....
психіатр Показати IP 17 Листопада 2014 00:08
В його ніколи нічого не замовляли він ліпить а потім вимагає через суд. Його біографія з 20 томів - одні суди. Він зайшов ще далі тепер навіть не зліпивши вже судиться.
Члену комісії Показати IP 17 Листопада 2014 11:20
Так, потрібно , щоб це була наука для всіх громад, районних та сільських – і всіх хто ще схоче мати справу з цим скульптором . А ви, шановний член комісії, що б знали , що ніякої угоди з міською радою Рижук не складав, вірніше міська рада з ним не складала. Хай буде чесним до кінця і не баламутить воду. Всі перші суди йому відмовляли, а вже пізніше чомусь чи якимсь чином Вася домовився. Так що невідомо що і кому він і які відкати обіцяв, як пише вище "тупий поліщук"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus