USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Рожищі збирають на пам'ятник Шевченку. На часі?

31 Травня 2014 09:37
У Рожищі можуть поставити пам'ятник Тарасу Шевченку. З такою ідеєю з нагоди відзначення 200-річчя Кобзаря виступили працівники культури району, розпочавши збір коштів.

Рожищани жваво обговорюють цей сміливий задум і висловлюють найрізноманітніші думки з цього приводу.

"Тарас Шевченко - світовий геній, візитівка українського народу, і його увічнення для нащадків - справа хороша, - говорить 32-річний місцевий підприємець Віктор.- От тільки чи осилять рожищани зібрати необхідну суму - питання спірне".

Пенсіонерка Ольга Самосюк натомість взагалі визнала пропозицію недоречною в даний час: "В країні війна, молодих хлопців привозять зі Сходу в цинкових гробах, військовим не вистачає бронежилетів, то хіба час думати і збирати кошти на пам'ятники? Краще допомогти армії".

50-річна вчителька Тетяна Миколаївна теж не впевнена, чи вдасться в нинішній час змін та тотальної економії зібрати необхідну суму: "Я не проти пам'ятника Кобзареві, але на його спорудження необхідна не одна тисяча гривень."

"У місті проблем не вистачає чи що? Перш, ніж ставити пам'ятники, слід про благоустрій подбати, хоч би ставка у парку почистити. Добре, що хоч сирзавод пам'ятник Хмельницькому довів до толку та правдами-неправдами Обеліск Слави упорядкували", - коментує ситуацію місцевий житель Микола Васильович.

Тож гроші збирають, а куди їх спрямують і чи матимуть рожищани нову пам'ятку культури, чи зініційований задум стане черговою химерою, - покаже час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
сумніваюсь Показати IP 31 Травня 2014 09:46
що знайдеться багато рожищан, які ПОВНІСТЮ прочитали Кобзар!
Петро Показати IP 31 Травня 2014 10:13
агов,хто там від культури - зупиніть цю моду на пам.ятники... давайте будувати країну ,а не артефакти,та ще й силами "художньої самодіяльності"... з вас скоро кури рожищенські будуть сміятись...
11 Показати IP 31 Травня 2014 10:50
нехай ті розумахи ініціюють ремонт вулиці Шевченка до 200 річниці ато соромно комусь сказати, що вулиця названа в честь Кобраря прилегла до центра міста одна яка відкрита для транспорту а калюжі і ями по коліна вжей пройти неможна європейське місто - САМОДУРИ
розум Показати IP 31 Травня 2014 12:40
І знову пам"ятники. У нас же інших проблем немає, лишились тільки пам"ятники.
сонечко до розум Показати IP 31 Травня 2014 15:58
ЗГІДНА!!!Немає куди гроші діти- допоможіть краще хворій дитині,зробіть добру справу.Ну поставлять пам"ятник і що далі?Краще візьміть книгу та почитайте,чим класти квіти до пам"ятника 2 рази в рік.
саша рожище Показати IP 31 Травня 2014 19:21
зараз не допамятникив............більше що проблем немае????......****** !!!!!!!!!!!!
Вадим Показати IP 3 Червня 2019 10:14
Відповідаю: країна, якій НЕ НА ЧАСІ на мовне питання, пам`ятники, назви міст і вулиць,завжди буде підпорядковуватись тим країнам, яким НА ЧАСІ на мовне питання, пам`ятники, назви міст і вулиць. Так було і буде завжди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus