USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Скупчення дітей у луцьких дитсадках може спричинити епідемію?

11 Лютого 2009 18:02
Наразі в Луцьку епідемічна ситуація є стабільною. Проте головний лікар Луцької міськрайонної санепідемстанції Іван Ульчак наголосив під час колегії міського управління охорони здоров’я на деяких труднощах, – інформує репортер «Волинських Новин».
Іван Ульчак наголосив на потребі профілактики гострих кишкових інфекцій. Він пригадав, на його думку, халатність кухарки, яка, будучи хворою, заразила сальмонельозом дітей у луцькому дитсадку № 16.
Негативним фактором, який може колись спричинити епідемію, є значне скупчення дітей у групах дошкільних закладів, - розповів санепідеміолог. За його словами, у луцьких дитсадках кількість дітей у групах перевищує допустиму норму 20 осіб.
Також пан Ульчак розповів про необхідність, на його думку, вакцинації та про відсторонення дітей від щеплень у школі, що може спричинити спалахи дифтерії, віспи.
Невирішеною залишається й проблема боротьби з туберкульозом. «Після тюремних ув’язнень майже кожен інфікований», - зауважив пан Ульчак.
Кращого бажає й система водопостачання у лікувальних закладах. «В установах по 25 років труби, які гнилі…Це нічого доброго не принесе», - наголосив санепідеміолог.
Окрім того медика не влаштовує якість продуктів харчування, які «нема чим контролювати». «Це – трагедія», - сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus