USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Слава Вітовту! Луцьком пройшла хода в стилі Середньовіччя. Фото

25 Серпня 2019 19:39
Урочиста хода за участі князя Вітовта, його дружини Юліани Гольшанської, лицарів, придворних артистів, танцівників, співаків, акторів із кінного театру та всіх охочих містян пройшла центральними вулицями Луцька.

Святкове дійство відбулося 25 серпня в рамках відзначення 590-річчя з’їзду в нашому місті європейських монархів.

Відзначимо, що фестиваль проходить у Луцьку вже вчетверте. Він покликаний відтворити історичну епоху існування Древнього Лучеська. Своєю чергою, подія, котра й лягла в основу Фестивалю середньовічного духу «Князівський бенкет», – з’їзд європейських монархів у Луцьку 1429 року. Тоді до міста, зокрема, для дипломатичних переговорів прибули королі, монархи, князі, імператори та інші очільники держав із усієї Європи. Саме після проведення цього заходу Луцьк став відомим на всю Європу.

Насамперед публіка згуртувалася на Театральному майдані, де й заплановано було зустріти Вітовта зі свитою, а також розпочати ходу за участі акторів у середньовічному вбранні.
А допомагали поринути в дух Середньовіччя лучанам і гостям міста актори з театрів «Гармидер», «Вервечка» та «Аколада».

«Добрий день усім лучанам та шановним гостям нашого прекрасного Лучеська. Таки правда, що нечувана подія гряде до нашого граду над Стиром. Ми чекаємо на 15 тисяч гостей із близьких та далеких князівств і королівств. Ми розмітимо гостей не лише в Лучеську, а й в околицях. Принагідно усіх вас хочу запитати, чи готові ви приймати гостей на Гнідаві, у Красному, а, може, навіть у Жидичині чи Ківерцях? Готові гостити, шановне панство?» – звернувся до всіх присутніх староста Юрша.
Опісля привітати публіку прибув і сам князь Вітовт разом зі своєю дружиною Юліаною.

«Древній Лучеськ відчиняє свою браму, запрошуючи мандрівників, купців та послів із усієї Європи. Маємо на з’їзді європейських монархів важливі справи вирішити, як-то гуситів вгамувати і турецький наступ зупинити», – анонсував князь Вітовт.

Окрім того, на з’їзді мала відбутися церемонія коронації самого Вітовта.
Після привітань і гучних оплесків від громади у відповідь Вітовту вручили печатку від міста і ключі від міської брами.

Далі всі присутні вирушили на бенкет – від Театрального майдану крізь вулицю Лесі Українки і до Замкової площі.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ще не зовсім свідоми Показати IP 25 Серпня 2019 20:24
ото щастя неробам жити в цій країні. Кожен день - то празник. Національний, релігійний, історичний, комунячий, день взяття Бастілії та день здачі Гонгонгу китайцям тощо . От зараз розпочинається чорна біда свідомим - ніяких свят до Нового року не передбачається. І що, як проживемо без чергового віча на Театральній площі та флеш-мобу? Невже прийдеться працювати? А так не хочеться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus