USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Сльози, емоції та спогади: Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» привітав ветеранів з Днем Перемоги

8 Травня 2018 17:43
День Перемоги – свято радості й суму, що кілька десятиліть об’єднує мільйони українців, чиї родини не оминула війна. Багато солдатів полягло на полі бою, захищаючи рідну землю від ворога. Саме тепер, коли наша країна знову переживає жахіття війни, ми як ніколи відчуваємо ціну мирного неба.

Щороку луцькі ветерани традиційно збираються напередодні Дня Перемоги, щоб ушанувати пам’ять загиблих побратимів. Кілька років поспіль вагому підтримку для відзначення свята надає Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Про це інформують у прес-службі Фонду.

Цьогоріч 160 членів Луцької міської організації ветеранів України отримали від Фонду солодощі та сертифікат на продукти. Також для сивочолих ветеранів організували святковий обід і вітальну програму.



– Дякуємо Фонду за те, що традиційно в ці дні члени нашої організації мають можливість зустрітися та поспілкуватися одне з одним. Сьогодні зібралися ті люди, які ще мають силу ходити. Але Фонд не залишив обділеними

й тих, кому здоров’я не дозволяє прийти. Вони також отримали подарунки. Знаєте, є така мудрість: «Ніколи не проси в сильного допомоги, бо якщо він насправді сильний, то сам допоможе». Фонд допомагає нам постійно, – зауважує голова Луцької міської організації ветеранів України Валерій Севрюков.



Час невблаганний, але пам’ять і вдячність – вічні. Людей, яким довелося пройти крізь жахіття Другої світової війни, все менше. Ті ж, що лишилися, не можуть без сліз пригадувати болючу сторінку життя.

Олексію Ліхтаровичу зозуля накувала 93 роки. 460 важких днів і ночей Олексій Тихонович провів на фронті. Дякувати Богу, вцілів та дожив до такого поважного віку. Тепер сивочолому чоловікові болить інша війна, що п’ятий рік триває на сході України.

У Івана Глущука серед численних нагород – символ пам’яті мак. На долю Івана Марковича припало важке дитинство зі збоєю в руках.

– Цей день для мене – велике свято, день перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Моїх батьків убили за участь в партизанському русі, хату спалили… Я лишився з простягнутою рукою на пожарищі, – пригадує чоловік.

Луцьких ветеранів привітали артисти вокальної групи «Життєлюби» Волинського Акме-Університету, актори Творчої студії Наталії Журавльової та члени Університету третього віку «Золотий вік». Пісні воєнних років повертали сивочолих ветеранів у далекі фронтові роки. Хтось потайки витирав непрохані сльози, хтось підспівував. А пісню «День перемоги» ветерани виконали разом з артистами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus