USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Смачні Великодні подарунки відправили на передову з Волині

10 Квітня 2015 08:00
Команда з волонтерів, журналістів і представників влади Володимира-Волинського учора, в Чистий четвер, відправила мікроавтобус з передачею у зону АТО.

Серед пакунків - адресні передачі бійцям, смачні домашні паски, м’ясні вироби, крашанки а також сувеніри, зроблені дітками навчальних закладів міста.

Про це - у репортажі «БУГу».

Під керівництвом Анатолія Павлюченка ідуть останні приготування до відправлення пасхальних гостинців для бійців із Володимира-Волинського та району, які охороняють Східні кордони нашої держави. На момент пакування допомоги в підпорядкуванні завідувача пункту збору передач Анатолія Вікторовича дві красуні – редактор АТМ “Володимир” і газети “Рідне місто Володимир” Надія Замрига та журналіст АТМ “Володимир” Катерина Литвинчук.

До речі, очільник пункту працює в ЖЕКу інженером. Ініціатива збору великоднього кошика належить міському голові Петру Саганюку. У поїздку, від міськвиконкому, вирушає начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Вячеслав Петрук.

Замість традиційного упорядкування власних осель перед Великоднем, журналісти пораються у кабінеті ЖЕКу, а Надія, у складі команди, сьогодні ще й вирушає у зону антитерористичної операції, лишаючи вдома сім’ю.

За кермом активіст, мешканець села Бегета Володимир-Волинського району, Антон Каваляускас. Він розповідає, що його односельчани першими в районі почали збирати допомогу для військовослужбовців. Антон має власний мікроавтобус і бажання допомагати тим, хто відстоює незалежність нашої держави.

“Маршрут накреслений так, щоб розвести передачі всім, кому вони адресовані. Спершу ми вирушаємо на Старобільськ, де відвідаємо ракетний дивізіон, далі попрямуємо на Артемівськ, у танковий батальйон, а потім ще в Окремий мотопіхотний батальйон (це колишній тербат “Волинь”). І ще, учора додалася передача у Краматорськ, тому доведеться заїхати і туди” – розповідає пані Надія.

Історія з заїздом в Краматорськ досить цікава. Володимир-Волинський агротехнічний коледж зібрав передачу для свого колишнього учня – старшого лейтенанта Мельничука. У навчальному закладі не знають точного місця служби хлопця, тому його доведеться ще пошукати. Взагалі, коледж провів спеціальну ярмарку та зібрав дуже велику кількість продуктів для бійців в АТО. До цього збору активно долучилися містяни, підприємці, освітяни та інші організації міста.

У пакунках домашні паски, ковбаси, крашанки, усілякі смаколики та сувеніри від учнів шкіл та гуртківців. А ще – велика банка запашного хрону. Присутні жартують, що без нього м’ясо не таке смачне.

Близько 12 години почали завантажувати мікроавтобус, і десь за дві години вирушили в дорогу. В подорожі команда зустріне перший день Великодня. Подолають вони приблизно 3 тисячі кілометрів, аби донести тепло сердець з рідних домівок туди, де зараз наші земляки стоять на смерть, аби ми з вами спокійно спали.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus