USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Смертельний «Синій кит» з’явився у Німеччині

27 Липня 2017 09:13
Правоохоронці баварського містечка Бамберг б'ють на сполох, оскільки діти з місцевих шкіл почали захоплюватися грою смерті «Синій кит».

Як повідомляє DW, поліція цього населеного пункту виступила з відповідним зверненням до батьків.

За словами речника поліцейського управління Верхньої Франконії Петера Мюллера, у Бамберзі вже було виявлено «кілька окремих випадків» залучення підлітків до гри.

Водночас він наголошує, що це являє собою «новий у Німеччині феномен».

Зауважимо, що у Німеччині запрошення зіграти в «Синій кит» поширюються не через соцмережі, як це траплялося в країнах СНД, а через месенджер WhatsApp.

«Спочатку підлітки отримують в WhatsApp повідомлення з попередженням про гру. Якщо вони його відкриють, то отримають доступ до «Синього кита». Гра складається з 50 завдань, що стають все більш небезпечними, складними та такими, що залучають ще більше в ігровий процес. Якщо перші завдання можуть бути відносно нешкідливими, то останнім є самогубство гравця», – розповідають у поліції Бамберга.

Відтак, правоохоронці закликають батьків поговорити з дітьми про небезпеку цієї гри. Також вони підкреслюють, що повідомлення, яке відкриває доступ до гри, не слід надсилати іншим та необхідно відразу ж стерти.

Гра «Синій кит» прийшла з Росії. До участі підлітків заманюють через соцмережі. Дають завдання для каліцтва чи смерті. За «групами смерті» стоять серйозні фахівці із психології, які свідомо доводять підлітків до суїциду. Гра вже добралася України та Молдови.

Смертельна гра для підлітків «Синій кит» з Росії дійшла до Польщі. На північному заході країни, у Щеціні, було зафіксовано три випадки самокалічення.

Як повідомлялося раніше, у Берестечку (Волинська область, Горохівський район) 15-річна школярка вирізала на руці «синього кита». За попередніми даними, 15-річна лучанка дійшла до 38 рівня, отже, від самогубства її віддаляли лише 12 кроків, тобто – 12 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus