USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

«Смертельну вакцину» від кору ліквідують. Винні не покарані

15 Квітня 2010 10:07
МОЗ через два роки після смерті хлопчика від вакцини, все ж ліквідує її. Але причиною такого рішення назвали закінчення терміну придатності.

МОЗ таки ліквідує скандальну вакцину від кору і краснухи індійської Tresivac, після введення якої два роки тому помер 17-річний краматорчанин. Проте в МОЗ вирішили ліквідувати вакцину не тому, що визнали її небезпечною, а оскільки термін її придатності закінчився восени 2009-го. Це означає, що в майбутньому ми не захищені від використання такої ж сумнівної вакцини. "Зараз дітей від кору і краснухи не прищеплює, тому що вакцину не закупили", - сказала столичний педіатр Марина Яковенко, передає ТСН .
"Не можна говорити, що індійська вакцина була поганою або хорошою. Швидше, були порушені правила вакцинації. Коли людину вакцинують, повинні перевірити стан його здоров'я, а тут просто подивилися, начебто все нормально - і прищепили", - вважає головний столичний імунолог Олег Назар.
У СЕС України повідомили, що утилізації підлягають близько 8 млн доз, які дісталися безкоштовно з гуманітарної допомоги. Знищувати її будуть вже за свої гроші. В "Укрвакцина", що займається ліквідацією, відмовилися назвати ціну знищення (вакцину спалюють або заливають хлоркою). За неофіційними даними, мова йде про 4 млн грн.
Нагадаємо, вакцинація індійським препаратом достроково закінчилася в травні 2008 року, коли після щеплення помер 17-річний Антон Тищенко з Краматорська. Результати парламентської слідчої комісії однозначні - ця індійська вакцина небезпечна.
"Нарешті її ліквідують, - сказав нардеп-регіонал Віктор Корж, який очолював комісію. - Препарат не пройшов сертифікацію в Україні. Але винні чиновники не покарані. Такими я вважаю екс-міністра охорони здоров'я і колишнього головного санлікаря, що дали добро на вакцинацію".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus