USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Понад 2600 загиблих: землетрус у Туреччині та Сирії став одним із найбільш потужних за 100 років

6 Лютого 2023 19:51
Кількість жертв потужного землетрусу, який стався в Туреччині і Сирії в понеділок, 6 лютого, перевищила 2600 осіб. Землетрус був одним із найсильніших у цьому районі за понад століття.

Про це повідомляє CNN.

Як зазначається, кількість загиблих у Туреччині зросла до 1 651 людини, понад 11 тисяч – травмовані. У Сирії – 980 загиблих.

Міжнародна федерація товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця заявила, що запускає негайну грошову допомогу зі свого надзвичайного фонду реагування на стихійні лиха, щоб допомогти зусиллям з надання допомоги в обох державах.

Сьогоднішні землетруси не вплинули на ядерну і радіаційну безпеку в Туреччині, про це повідомляє Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) в мікроблозі Twitter.

«На цей момент землетруси не вплинули на ядерну та радіаційну безпеку в Туреччині», – йдеться у повідомленні.

В агентстві також запевнили, що поки немає жодних проблем, пов’язаних із радіологічною безпекою та захистом радіоактивних джерел. Землетрус не вплинув також і на атомні станції, що будуються в країні.
Як повідомляли, на південному сході Туреччини сталося кілька землетрусів магнітудою 7,7 та 7,6. Землетрус також був у Сирії.

Міністерство закордонних справ України координує з турецькою стороною питання щодо відправки великої групи рятувальників для надання допомоги в подоланні наслідків потужних землетрусів. За відомостями МЗС, після трагедії в Туреччині десятки наших земляків не виходять на зв’язок.

Крім того, за словами сейсмологів, цей землетрус могли відчути мешканці Кримського півострова та південних регіонів материкової України, але він не ніс загрози для населення та об’єктів критичної інфраструктури країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 7 Лютого 2023 03:41
вочевидь, після безкарних путінських бомбардувань Сирії землетрусу там не було особливо щось руйнувати..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus