USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Сміттєзвалище на Волині: немає ні місця, ні грошей

13 Березня 2015 10:15
На сміттєзвалищі у Ковелі майже не залишилося вільного місця. Про це інформує ПроКовель.

Згідно з інформацією начальника міського відділу земельних ресурсів та охорони навколишнього середовища Вадима Логвінова, яку він готував на засідання виконавчого комітету Ковельської міської ради, зазначено, вільного місця на полігоні для складування твердих побутових відходів залишилося приблизно на 3 місяці, тобто туди ще можна завести приблизно 37,6 тисяч метрів кубічних сміття і все. Лише за січень-лютий нинішнього року захоронено 22,9 тисяч кубів відходів.

В 2011 році сміттєзвалище, яке займає територію в 5,2 гектара землі, що неподалік селища Люблинець, загалом прийняло 259,3 тисяч тонн сміття, тобто ту кількість, на яку й було розраховане. Тоді постало питання розширити полігон ТПВ за рахунок земель Зеленської сільської ради. Проте наразі комунальники ведуть активну роботу щодо нарощування полігону у висоту. В 2013 році вони замовили проектному підприємству «Луцьккомундорпроект» робочий проект на реконструкцію ділянки складування ТПВ з нарощуванням висоти карт складування існуючого полігону. Вже провели експертизу цього проекту і затвердили кошторисну вартість будівництва, яка складає 806,580 тисяч гривень.

Отож за ці гроші місто може утримувати 4,55 гектара площі висотою складування ТПВ 2,5 метра. Полігон розрахований для захоронення 19,8 тисяч тонн сміття на рік. Також у проекті передбачено, що термін експлуатації розробленої ділянки, - 4 - 5 років.

Наразі для продовження робіт щодо реалізації цього проекту необхідно в казні відшукати не менше одного мільйона гривень.

До слова, в попередні роки керівництво Ковеля намагалося залучити до вирішення наболілого питання інвестора з будівництва сміттєпереробного заводу, однак, цим планам так і не судилося здійснитися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Хома Показати IP 13 Березня 2015 10:29
Видно, мало в Ковелі бомжів, які би то все пересортували, і скупок вторсировини, куди те все можна було б здати (потім відвезти за кордон на переробку), вивільнивши площі. Всі зайняті сигаретним бізнесом. Прийдемо в Європу, бомжів побільшає.
Петро Показати IP 13 Березня 2015 11:05
Кошарук точно знає шо робити із сміттям.Сам обіцяв построїти сміттєпереробноий завод.
Хто вср@вся до Петро Показати IP 13 Березня 2015 11:56
Бютівські кіндери п'ять років дерибанять місто. Переганяють підрядами державні гроші в приватні кишені. А винен Кошарук? Чого кіндери не забезпечили будівництво третьої черги полігону ТПВ. Документація проектна на третю чергу затверджена вже як п'ять років. І нічого не робиться. Ситуацію з сміттям кіндери загострюють спеціально аби на проблемі лобіювати завод за мільйонні відкати. Кіндери похоронили дешеву технологію сміттєсортування. Яка працювала на звалці. Завалили проект з польськими партнерами з Ленчни. Ідуть вибори і кіндерам треба гроші. От і галасують про завод любою ціною. А ось що писали про це ще недавно: З цією метою, зокрема, готується спільний українсько-польський проект з містом-партнером Ленчна, що присвячений роздільному збиранню сміття. Проект складається з двох частин - роз'яснювальної інформаційної компанії про роздільне збирання та придбання спеціальних контейнерів, куди це сміття можна буде викидати. Паралельно міська влада з допомогою польських партнерів веде пошук інвесторів для будівництва у Ковелі сміттєпереробного заводу. Однак на перешкоді його появі стала неочікувана проблема... малої кількості сміття. Як не парадоксально це звучить, для безперебійної роботи заводу у Ковелі побутових відходів не вистачає. Щоб окупити дороге обладнання, подібні підприємства хочуть мати у своєму розпорядженні великі обсяги сировини. Це одна із причин того, що часті візити інвесторів так і не закінчуються конкретними домовленостями". Отож дешеві технології кіндерам не в інтересі. Відкатів не получать? А загнати в Ковель екологічно небезпечний завод і звозити з всієї області сміття то є нормально?
де гроші Показати IP 13 Березня 2015 11:37
Останніх років три кожного року кіндер-бригада закладала в бюджет по півмільйона на ремонт Білого дому. Півтора мільйона на ремонт кабінетів є, а на сміттєзвалище немає. Чудеса?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus