USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Снігова перемога «Волині» на полі з червоними лініями

20 Березня 2021 16:18
Розгромною перемогою над одним із аутсайдерів Першої ліги Чемпіонату України з футболу завершила перший домашній поєдинок весняної частини луцька «Волинь». Незважаючи на складну епідеміологічну ситуацію, поєдинок на припорошеному снігом стадіоні «Авангард» відбувся за присутності глядачів, вхід для яких керівництво клубу зробило вільним.

В пам’яті підопічних Василя Сачка ще була мінімальна виїзна поразка від одеського «Чорноморця» тижневої давнини, тому на гру проти «ВПК–Агро» з Магдалинівки, що на Дніпровщині, гравці вийшли максимально заряджені та налаштовані на перемогу і покращення положення у турнірній таблиці. І з початком поєдинку лучанам вдалося цілком і повністю захопити ініціативу та заволодіти м’ячем, здебільшого тримаючи його під контролем на чужій половині поля. Найактивнішими у складі лучан з перших хвилин стали Протасов та Мартинюк, які раз по раз обігрувалися на своєму лівому фланзі та намагалися навісом знайти у штрафній Коломойця чи Оринчака. Однак, перший момент у лучан виник з протилежного флангу: Сімінін низом прострілив до штрафної, але Оринчак пробив повз ворота. Одразу ж, атака гостей у відповідь завершилася ударом з лінії штрафної, але м’яч пролетів вище воріт Леванідова.

«Волинь» продовжувала контролювати хід гри та створювати моменти, один із яких, на 16 хвилині, після розіграшу кутового, завершився ударом Протасова, який не без проблем вдалося відбити ексголкіперу лучан Шеліхову. Гол, як то кажуть, назрівав і на 23 хвилині поєдинку чудова комбінація «Волині», за участі уже згадуваних Протасова та Мартинюка, завершилася точним ударом Оринчака головою, який і вивів лучан вперед: 1–0.

Потому хід гри не змінився: «Волинь» атакувала та тримала м’яч під контролем, наскільки це можливо на ще морозному та присніженому газоні «Авангарду». Хороша нагода відзначитися була у лучан на 34 хвилині, коли Рябов виборов м’яч на фланзі, віддав на Протасова, той відпасував у центр на Коломойця, який сходу пробив з лінії штрафної, але влучив у штангу. Це було перше, але, забігаючи наперед, не останнє влучання у каркас воріт суперника у цьому матчі. До кінця тайму моментів уже не виникало, тому команди пішли на перерву за мінімальної переваги господарів поля.
Другий тайм розпочався так же як і пройшов перший – з атак «Волині». І уже на 48 хвилині гостей знову врятував каркас воріт: невтомний Оринчак отримав пас на своїй половині поля, протягнув на половину поля суперника і завдав удару метрів з 25, але м’яч влучив у поперечину воріт Шеліхова. Ще за декілька хвилин Богдан знову випробував ворота гостей на міцність, коли він поцілив у попереччину, пробиваючи з близької відстані. «Волинь» не збавляла оборотів, але забити ніяк не вдавалося, хоча моменти були у того ж таки Оринчака та Коломойця. «Прорвало» на 71 хвилині: Протасов пройшовся лівим флангом і видав точну передачу в центр штрафної на Хагназарі, який і зробив рахунок 2:0. Зауважимо, що іранець з’явився на полі за 3 хвилини до забитого голу, замінивши Ляшенка, який отримав пошкодження.

Гру було зроблено, але лучани не збавляли обертів. Так, хороший момент був у Мартинюка, який неочікувано завдав потужного удару метрів з 30, але Шеліхову вдалося доторкнутися і таким чином відбити м’яча у стійку. Наставник лучан зробив ще декілька замін: Кобзар замінив Коломойця, Чачуа вийшов на поле замість Рябова, а Климець на останніх хвилинах замінив Протасова. На 90 хвилині Сіаваш увійшов до штрафної та виконав простріл, який у власні ворота зрізав захисник гостей Агапов: 3–0. А ще за дві хвилини захисник гостей зіграв рукою у власному штрафному майданчику, за що арбітр призначив пенальті. Охочих пробити з 11 метрів було чимало, але до м’яча підійшов досвідчений Шарпар, удар якого з точки Шеліхов потягнув, але В’ячеслав був пешим на добиванні: 4–0.

За ті хвилини, що лишалися у лучан, були моменти забити ще, але своїх нагоди використати не вдалося. І без того впевнена на розгромна перемога «Волині», яка тепер готуватиметься до виїзної гри проти тернопільської «Ниви», яка відбудеться 26 березня.

Богдан ПРИСТУПА

Фото: Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus