USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

СНУ та ЛНТУ не працевлаштовують своїх випускників?

5 Листопада 2012 16:17
Два найбільші виші Луцька не дотримуються законодавства щодо працевлаштування своїх випускників. Так, прокуратура області виявила чимало порушень у діяльності Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та Луцького національного технічного університету.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури області.

Прокуратура Волинської області перевірила два луцькі ВНЗ на дотримання законодавства щодо працевлаштування випускників.

Під час перевірки правоохоронці виявили у двох університетах чимало порушень. Зокрема, із 27 випускників Східноєвропейського університету, які мали статус дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, або в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, працевлаштували лише шість. А з 10 таких випускників ЛНТУ – трьох.

Трьом випускникам СНУ з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, не виплатили грошову допомогу через працевлаштування.

Такі ж порушення помітили і в діяльності Луцького національного технічного університету.

Студентам цього вишу при поселенні у гуртожиток пропонували внести на рахунки навчального закладу фіксовані суми «благодійної допомоги», що є порушенням права молоді на доступність та безоплатність вищої освіти в державних та комунальних навчальних закладах.

Зрештою, прокуратура притягнула до відповідальності одну людину. А студентам-пільговикам виплатили 20 тисяч гривень компенсації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Чеширский Кот Показати IP 5 Листопада 2012 16:38
Игорь Петрович обещал всех трудоустроить. Просто надо немного подождать, лет пять не больше, и опять будет обещать.
) Показати IP 5 Листопада 2012 16:59
А навіщо ж знак питання? Ясно, що не працевлаштовують
Мама Показати IP 5 Листопада 2012 20:12
А де ж на той час були шановні ректори обох вузів? все не можуть бідолахи справитись,все хати собі будують,а діти можуть перебитись.
Студент Показати IP 6 Листопада 2012 14:05
Не пишіть чепуху,бо соромно читати.Хто кого влаштовує всі полішкуки працюють у Луцьких школах, бо мають гарне бабло і заплатили нашим хапугам-чиновникам. А луцькі,змушені їздити працювати по селах.Чому ці полішуки не вертаються у свої села, звідки приїхали хай туди і їдуть, піднімати свої села,Вони хочуть, щоб луцькі їхали до них працювати на забите Полісся. Це їх Батьківщина, так було колись,вчися безоплатно їдь і відпрацюй на свої села.Я особисто працюю в селі за 30 км від Луцька, а всі полішуки з моєї групи в Луцьку працюють, боляче капец.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus