USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські студенти - про власні здобутки та майбутні плани

17 Листопада 2015 22:50
Для того, аби успішно реалізовувати власний потенціал, не потрібно чекати слушного моменту, а старатись тут і зараз. Принаймні, так вважають молоді люди з луцьких вишів, які попри те, що все ще є студентами, вже можуть похвалитись конкретними здобутками та мають амбітні плани на майбутнє.

Традиційно свято студентів усього світу припадає на 17 листопада у пам’ять про празьких студентів активістів, які виступили проти нацизму 1939 року. Тепер свято набуло нового, веселого забарвлення, оскільки ця категорія суспільства перебуває у тому проміжку свого життя, що його можна сміливо назвати найкращим – молодість, фонтан свіжих, амбітних ідей опосередкована відповідальність за вчинки і перші мазки накреслень майбутнього життя.

Студентська молодь – це майбутнє міста – ось так категорично вважає голова правління фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк. Тому політика Фонду передбачає кілька проектів, які підтримували б саме отаких молодих людей, у яких кипить натхнення і бажання зробити щось для свого міста, для своєї країни. Аби пробудити таке бажання – лишитися і працювати на своїй землі, необхідно зацікавити, стимулювати.

І ось уже кілька років поспіль існує конкурс студенських проектів, що в них молоді люди демонструють своє бачення розвитку міста, серед них є чимало цікавих ідей, гідних негайного втілення.
«Мій вклад – це не те, що я зроблю, а те, що роблю вже», - переконує студент Східноєвропейського національного університету Антон Євтушок, який вже не перший рік займається розвитком дебатного клубу в Луцьку. Клопітка праця, з його слів, приносить результати. Відтак, Луцьк встиг заявити про себе та відмітитись на дебатній карті України, а учасники з обласного центру Волині стають фіналістами всеукраїнських змагань.

Студент Луцького національного технічного університету Денис Воінков минулого року отримав стипендію Фонду за розробку протеза руки. Цього ж разу представив на розгляд комісії атрибути відпочинку для людей із особливими потребами – гойдалку та карусель для дітей, які пересуваються за допомогою візків.

«Хотілось зробити щось корисне. Що принесе користь лучанам, особливо малозабезпеченим верствам населення», - каже юнак і додає, що його проект гойдалки відрізняється від класичного. Адже конструкція повинна бути обладнана спеціальним під’їздом, аби дітлахи на візку могли скористатись нею.

Юнак зазначає, що його здивувала висока вартість таких конструкцій. А тому він вирішив спроектувати карусель та гойдалку самотужки. Розрахувавши вартість матеріалів, Денис дійшов висновку, що реалізувати власний проект буде вдвічі дешевше, ніж придбати готовий.

Найголовніше не отримати знання, а знати, як їх застосувати – основна істина, яку мають засвоїти вихованців навчальних закладів. Адже мати освіту – важливо, але надто мало, щоб знайти гідне місце в суспільстві. На жаль, у нашій державі спеціалістів різних галузей цінують мало, недостатньо, іноді - катастрофічно несправедливо. Саме тому спостерігаємо відтік «найкращого розуму» за кордон. А так бути не повинно, тому за своє майбутнє належить дбати разом, спільно, просто відтепер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus