USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Сьогодні – католицький Святвечір

24 Грудня 2015 09:52
Сьогодні, 24 грудня, католики святкують Святвечір.

Після церковних літургій віряни збираються за сімейним столом. Неодмінним атрибутом вечері є сочиво – зварені пшеничні або ячмінні зерна з медом, а також облатки – прісний хліб з візерунками, що символізує тіло Христа.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

У Святвечір католики дотримуються посту, що завершується з появою на небі першої зірки. Вважають, що саме тоді можна розпочинати передріздвяну трапезу.

За столом одне місце завжди залишають порожнім. Така традиція послуговує згадкою про близьких, які не можуть зустріти Святвечір разом із сім'єю.

Крім того, опівночі віряни вирушають на Різдвяну месу.



Зазначимо, на цьогорічний католицький Святвечір біля Землі промчить гігантська каменюка.

Так, сьогодні, 24 грудня, астероїд 2003 SD220 пролетить на відстані 11 мільйонів кілометрів від Землі. Як повідомили NASA, небезпека зіткнення виключена.

"Немає підстав для побоювань у зв'язку з майбутнім проходженням астероїда в Святвечір (вечір напередодні католицького Різдва, що відзначається 25 грудня)", — заявив співробітник NASA Пол Кодас.

Масивний астероїд 2003 SD220 наступного разу пролетить повз Землю в 2018 році, тоді, розраховують учені, він наблизиться до неї на відстань 2,8 мільйона кілометрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 24 Грудня 2015 12:08
На скільки годин сьогодні служба в Луцькому Костелі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus