USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Сьогодні Луцькому гарнізонному військовому госпіталю – 75

23 Червня 2016 15:43
Луцький гарнізонний військовий госпіталь – заклад, відомий не лише в місті й не тільки серед військовослужбовців. Добру славу він має серед мешканців різних куточків України, які приїздять сюди на лікування, операції та консультації. Цими днями колектив госпіталю відзначає славний ювілей – 75- річчя з дня створення. Основа згуртованого колективу – це досвідчені медики. В установі є матеріальна база для надання висококваліфікованої допомоги, зокрема, операцій. Окрім того, тут можна проконсультуватись у фахівців, - повідомляє Волинська регіональна дирекція НТУ.

«Заклад був створений на другий день війни, 23 червня 1945 року, – розповідає головний лікар Олександр Хоменко. – Нині госпіталь затребуваний, люди йдуть. Технічне забезпечення зараз набагато краще, ніж у довоєнний період, два роки тому. Заклад структурно змінився, збільшується чисельність відділень. Якщо раніше було одне хірургічне відділення, де була травмотологія, то зараз – окреме віділення фізіології та реанімації, окреме віділення травмотології. Зараз сформовано гінекологічний кабінет, готове приміщення для встановлення МРТ чи комп’ютерного томографа, які також у плані цього року.

Із 1995 року в цьому закладі працює Василь Лазор. Нині він очолює відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії.

«За 2 десятиліття в госпіталі багато що змінилося, – розповідає лікар. – Я бачу, як практично на очах міняються атмосфера і лікування, особливо в два останніх роки. Удосконалюємося, працюємо і далі будемо старатися покращувати устаткування госпіталю, вводити нові методи лікування та профілактики будь-яких хвороб».

Роботою закладу задоволений і Мирослав Власюк, який проходить тут лікування:

«Зі всіх госпіталів, де я лежав, у Луцьку найкраще ставлення лікарів. Вони дуже турботливі: приходять, запитують, переживають за своїх пацієнтів. Не тільки лікарі – медперсонал весь і медсестри – всі професіонали своєї справи».

Упродовж останніх 10 років медики госпіталю зробили більше 6 тисяч стаціонарних оперативних втручань. З них більше тисячі – складних: на органах грудної і черевної порожнин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ато Показати IP 23 Червня 2016 20:24
Да так переживають,що можна лікуючого лікаря не бачити та не знати,а про уколи та процидури взагалі мовчу. А ставлення на 2 бали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus