USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Незабаром відбудеться обмін полоненими, який готували місяць. ОНОВЛЕНО

28 Жовтня 2015 09:37
Анонсований раніше обмін полоненими на Донбасі може відбутися вже за кілька годин. Таку надію висловив радник голови СБУ Юрій Тандіт в ефірі 112.ua.

"З 5 жовтня діє міжвідомчий центр, який очолив полковник СБУ. Ми його створили для того, щоб пришвидшити визволення наших хлопців. Сподіваюся, що вже у найближчі години відбудеться звільнення", - повідомив Тандіт.

При цьому головний переговорник зі звільнення полонених не поінформував, хто з полонених буде звільнений. "Ми віддаємо всіх, кого можна віддавати законно. Ми не говоримо про це відкрито. Підготовлені люди, яких ми можемо віддавати. Ми чекаємо, що РФ теж робила все, щоб наші хлопці були звільнені. Там є різні люди, це люди, які перебували в статусі заручників...", - розповів Тандіт.

У СБУ додають, що переговори щодо звільнення полонених триваили протягом місяця.

Нагадаємо, 27 жовтня уповноважений президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що до кінця тижня буде проведена операція з обміну 10 полонених українців. Пізніше в Мінську повідомили про обмін полоненими на Донбасі у форматі 11 на 9.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, майже рік перебуває в полоні лучанин, боєць першого батальйону територіальної оборони Сергій Дмитрук. Він зараз утримується бойовиками на території Луганщини.

P. S. За станом на 12.00 стало відомо, що обмін полоненими між терористами "ДНР", "ЛНР" та Україною відбудеться в четвер. Про це повідомила так звана "уповноважений з прав людини" в "ДНР" Дарина Морозова, - інформує ТСН.

"Обмін запланований на 12:00 четверга в "ЛНР", - сказала вона "Інтерфаксу". Раніше представник України в гуманітарній підгрупі, народний депутат Ірина Геращенко заявила, що за підсумками роботи гуманітарної підгрупи тристоронньої контактної групи в Мінську вдалося розблокувати процес звільнення заручників. Буде проведена операція зі звільнення близько 10 українських героїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus