USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Сьогодні Нафтогаз призупиняє закупівлю газу в Газпрому

1 Липня 2015 08:00
У зв’язку з тим, що 30 червня завершився термін дії додаткової угоди між НАК «Нафтогаз України» та ВАТ «Газпром», а умови подальшого постачання російського газу в Україну не узгодили під час тристоронніх переговорів у Відні, Нафтогаз припиняє закупівлю газу в російської компанії з 1 липня. Про це йдеться на сайті «Нафтогазу».

Транспортування газу територією України для європейських клієнтів Газпрому продовжуватиметься в повному обсязі згідно з контрактними умовами.

Важливою умовою відновлення закупівлі російського газу є узгодження тимчасової позиції щодо спірних пунктів контракту між Нафтогазом та Газпромом на термін щонайменше до завершення 1 кварталу 2016 року. Домовленості мають бути викладені та закріплені у такий спосіб, що надасть кожній зі сторін впевненість у їхньому виконанні. Питання остаточних розрахунків між Нафтогазом та Газпромом вирішать в ході арбітражного розгляду стосовно контракту на поставку газу між Нафтогазом та Газпромом в Арбітражному інституті Стокгольму.

Аби уникнути небажаноі ескалації в газовому питанні та запобігти ризику перебоїв з постачанням газу європейським споживачам в зимовий період, українська та європейська сторони запропонували російській стороні узгодити таке тимчасове рішення. На жаль, російська сторона наразі не підтримала цю пропозицію та відмовилася від підписання тристороннього урядового протоколу.

Нафтогаз сподівається, що за сприяння Єврокомісії сторони найближчим часом дійдуть згоди щодо прийнятних умов постачання газу з РФ для України.

Нафтогаз готовий взяти участь в тристоронніх переговорах з цього питання в будь-який час, погоджений трьома сторонами.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що «Волиньгаз» з 1 липня не постачатиме газ волинянам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РЕФОРМА РИНКУ ГАЗУ В УКРАЇНІ: ЯКИХ НОВОВВЕДЕНЬ ВАРТО ОЧІКУВАТИ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 1 Липня 2015 10:50
Достаточно одного требования НАК «Нафтогаз України»: " ... на термін щонайменше до завершення 1 кварталу 2016 року", чтобы уразуметь суть проблемы.
777 Показати IP 1 Липня 2015 11:53
Давно пора по телевізуру розказують що Росія нам ворог а газ ми в них чьомусь купляємо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus