USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Газпром» знизив тиск на вході в українську ГТС на 20% - Клімкін

1 Березня 2018 23:43
Російська компанія "Газпром" знизила тиск подачі газу на вході в українську газотранспортну систему (ГТС) майже на 20% нижче контрактного.

Про це повідомив у Twitter міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Сьогодні "Газпром" знизив тиск на вході в нашу ГТС майже на 20% нижче контрактного. Такі "фінти" не пройдуть", - написав Клімкін.

Міністр додав, що ініціюватиме механізм раннього попередження в енергетичній сфері за Угодою про асоціацію та тристоронній механізм Україна - ЄС - РФ.

Як повідомлялося, 1 березня "Газпром" заявив, що отримав від українського "Нафтогазу" передоплату за газ на березень 2018 року, проте повернув її та не збирається постачати паливо Україні. Причина - нібито неузгоджена додаткова угода до контракту.

У "Нафтогазі" розцінили відмову "Газпрому" від постачання оплаченого газу, як порушення договору та невиконання рішення арбітражу, і заявили, що планують вимагати від "Газпрому" компенсації збитків, понесених в результаті цього порушення.

Стокгольмський арбітражний суд 28 лютого задовольнив вимоги НАК "Нафтогаз України" щодо компенсації за недопоставлені "Газпромом" обсяги для транзиту і зобов'язав виплатити 4,63 млрд доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus