USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Сьогодні у Рівному – розгляд апеляції у справі вбивства Каті Литкіної

28 Листопада 2019 13:32
У Рівному сьогодні розглянуть апеляційну скаргу у справі щодо вбивства волинянки Катерини Литкіної. Про це йдеться на сайті Радар.

«Четверо адвокатів подали апеляційні скарги на вирок Ковельського міськрайонного суду вбивцям Катерини Литкіної. Захисники Н.Статочнюка і М.Терлецького дружно домагаються, аби апеляційний суд призначив новий розгляд у суді першої інстанції.

Тобто щоб усе спочатку – і допит свідків, і допит експертів, і моральні тортури потерпілих – батьків Каті... а потім іще раз можна повторити апеляцію.

Двоє підозрюваних довго заперечували свою причетність до вбивства. Але потім домовилися, що вину за моторошний злочин візьме на себе один із них, а другий нібито просто допомагав замести сліди.

Це вже виходить не групове умисне вбивство з особливою жорстокістю, а просто вбивство, скоєне неповнолітнім (на той час) Статочнюком, – може, навіть у стані афекту. Інша кваліфікація злочину, інший термін ув’язнення.

Якщо апеляційний суд у Рівному піде назустріч адвокатам дияволів, то Терлецький і Статочнюк проведуть у СІЗО (в умовах цілком комфортних) іще рік-півтора. Поки суд першої інстанції, вже десь поза межами Волині, розглядатиме справу заново.

А кожен день у СІЗО все ще зараховують обом співучасникам вбивства за два, на них усе ще поширюється так званий закон Савченко», – пише журналіст Наталія Камишнікова на сторінках видання.

З її слів, станом на зараз Статочнюк відмотав у СІЗО вже майже половину терміну (а термін – 14,5 років). Терлецький – майже 4 роки з 13,5.

"Цілком вірогідно, що у в’язниці вони попосидять недовго, та й вийдуть на волю у розквіті сил і можливостей",- додає журналіст.

Рідні Катерини Литкіної вже четвертий рік живуть від суду до суду, щоразу проживаючи трагічні події. А остаточний вирок вбивцям так і не винесений.

11 серпня 2016 року близько 21 години у Нововолинську на териконі шахти № 3 знайдено тіло 16-річної Каті Литкіної. Після десятиденних пошуків зниклої доньки (із залученням поліції) батько знайшов її мертвою. У дівчини була розбита голова, обличчя понівечене та прикрите волоссям. Підозри впали на знайомих хлопців Каті, двоюрідних братів. У вечір, коли зникла, виходила віддати одному з них диск та малюнки. Обоє після вбивства залишили країну. Один із них проживає в Словенії, тому поспішив додому. Інший виїхав за кордон, проте невдовзі повернувся. Підозрюваних затримали. У молодшого – Назара Статочнюка – знайшли флешку Катерини Литкіної, яка зникла з її телефону.

Комп’ютерна експертиза показала, що напередодні вбивства він неодноразово переглядав фрагмент фільму «Безславні виродки» із розбиттям голови. У Ковельському міськрайонному суді відтворили відео слідчого експерименту за участю обвинуваченого у вбивстві Максима Терлецького, який розповів, що вбивство скоїв його брат, а він допоміг перенести тіло. Його показання містили розбіжності з показаннями свідків, що врахував суд при ухваленні вироку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Луцький Охайний Хлоп Показати IP 28 Листопада 2019 14:54
Вбити Мало Тварюки!!!
Жесть Показати IP 28 Листопада 2019 23:01
Потім ці тварюки вийдуть і почнуть мстити за "спорчену" юність. Таких від суспільства тре ізольовувати назавжди. Люди не міняються, а ці нелюди тим більше. Шкода, що немає смертної кари. Щоб саме таким же способом позбавили їх життя. Може б для інших була якась пересторога.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus