USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сьогодні Україна офіційно стала членом Радбезу ООН

1 Січня 2016 19:00
У п'ятницю, 1 січня, Україна офіційно приступила до виконання обов'язків непостійного члена в Раді безпеки Організації Об'єднаних Націй. Як йдеться у повідомленні представництва України при ООН, українські дипломати дякують усім країнам за підтримку кандидатури українця, - повідомляє УНІАН. "Готові тісно співпрацювати для глобального миру та безпеки", - зазначили в представництві.

До Ради безпеки входять 15 членів: п'ять постійних, які мають право вето, та 10 непостійних. До постійних відносяться Франція, Велика Британія, США, Китай та Російська Федерація, а до непостійних Україна, Ангола, Єгипет, Японія, Малайзія, Нова Зеландія, Сенегал, Іспанія, Уругвай та Венесуела.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 15 жовтня 2015 року Україну обрали непостійним членом Ради безпеки ООН на 2016-2017 роки.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: УКРАЇНА СТАЛА ЧЛЕНОМ РАДБЕЗУ ООН. ЩО ЦЕ ДАСТЬ

Представником України в ООН буде Володимир Єльченко, який змінив на цій посаді Юрія Сергеєва. Раніше Єльченко в інтервʼю "Європейській правді" розповів, що нинішній генеральний секретар ООН уникає вирішення українського питання і тому Україна зробить все можливе для того, щоб його наступник приділяв цьому питанню більше уваги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вадим Показати IP 1 Січня 2016 20:09
Необходимо за эти два года, по максимуму использовать предоставившуюся возможность, быть членом СБ ООН.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus