USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Гройсман назвав Порошенка майстром брудних інтриг та звинуватив у скандалі з Климпуш-Цинцадзе

9 Липня 2019 08:29
Віцепрем’єрка Іванна Климпуш-Цинцадзе, яка відповідає за європейську та євроатлантичну інтеграцію, заявила, що її не пустили на саміт Україна-ЄС через рішення Володимира Гройсмана. Однак відповідь від глави уряду не змусив себе довго чекати і Гройсман публічно звинуватив в інциденті експрезидента Петра Порошенка, назвавши його при цьому майстром «брудним інтриг».

Про це прем’єр публічно заявив в ефірі каналу ICTV, передає 24 канал.

Що трапилось? Українській віцепрем’єрці Іванні Климпуш-Цинцадзе, що відповідає за європейську та євроатлантичну інтеграцію, заборонили прохід на саміт Україна-ЄС. Політикиню не знайшли у переліку учасників зустрічі, хоча вона – одна з головних держслужбовців з питань євроінтеграції й представники ЄС очікували її участі.

Зі слів держслужбовиці, її виключили зі списків за консультацією Володимира Гройсмана.

«У мене є всі підстави вважати, що це були проведені прем’єр-міністром України якійсь неофіційні консультації щодо того, щоби вилучити мене з цих списків. Я це розцінюю як саботаж, як неготовність прем’єра працювати на подальше зближення з Європейським Союзом», – сказала вона журналістам.

Що відповіли у Гройсмана?

Так, прессекретар Гройсмана Василь Рябчук відповів, що Климпуш-Цинцадзе не включили до складу делегації у апараті президента.

«З приводу заяви віце-прем’єра Іванни Климпуш-Цинцадзе. Дуже дивно, що профільний урядовець не знає: склад делегації на саміт Україна-ЄС формує президент, а не прем’єр-міністр», – сказав він.

Рябчук припустив, що це може бути політичною грою кандидата в народні депутати від партії Петра Порошенка, ймовірно, для того, аби набрати додаткові бали.

Своєю чергою, Володимир Гройсман в ефірі ток-шоу «Свобода слова» на телеканалі ICTV заявив, що міг би організувати допуск Климпуш-Цинцадзе до саміту, якби вона звернулася до нього з відповідним проханням.

«Те, що сталося, на мій погляд, має лише одну причину. Замість того, щоб передзвонити мені і сказати, що є якась технічна проблема, когось не пускають... Я зробив би заходи, щоб врегулювати цю проблему, якщо б я про неї знав. Замість цього віце-прем’єр-міністр йде і влаштовує скандал прямо на вході в Маріїнський палац. Як тільки вона влаштовує скандал, поруч випадково опиняються дві камери – «5 каналу» і каналу «Прямий», – розповів Гройсман і фактично вказав на причетність до скандалу експрезидента.

Він додав, що, найімовірніше, у Климпуш-Цинцадзе «було бажання не прийняти участь в роботі саміту, а – влаштувати політичний скандал».

«Так і сталося. Автора цього скандалу я знаю. Це – Петро Олексійович Порошенко, на превеликий жаль. Я з подібними кроками вже зустрічався. І всі 2,5 роки на посаді прем’єр-міністра час від часу такі підкилимні, брудні, дрібні інтриги прямували на мою адресу», – додав Гройсман.

Зазначимо, що Іванна Климпуш-Цинцадзе є десятим номером у партійному списку «Європейської Солідарності» «Європейська Солідарність» Петра Порошенка: оновлений список кандидатів у депутати на дострокових парламентських виборах-2019.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ффффу.... Показати IP 9 Липня 2019 16:53
Жеруться одне з одним...ще не те буде у боротьбі за крісла депутатські...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus