USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Сьогодні Володимиру Висоцькому виповнилося б 79 років

25 Січня 2017 08:16
25 січня Тетяни відзначають свої іменини, а шанувальники таланту Володимира Семеновича Висоцького мають змогу згадати свого кумира. Цього року йому б виповнилося 79 років.

На Дні народженні улюбленого поета, актора і барда читатимуть його вірші та співатимуть пісні в київському музеї «Галерея Висоцький», присвяченому життю і творчості видатного поета, барда, актора, пише Вечірній Київ. Початок о 19.00.

- Цього вечора вперше покажемо унікальний запис виступу Володимира Семеновича в Києві. Довгий час кіноплівка була відома тільки вузькому колу фахівців-висоцькознавців, - анонсують в галереї.

А 26 лютого о 19.00 тут відбудеться лекція, в якій йтиметься про Володимира Висоцького та його поетів-побратимів.

Один вірш Висоцького - "Про фатальні дати і цифри" - звучить як мартиролог загиблих Поетів. Вбиті або доведені до самогубства, вони стали побратимами Висоцького, у якого тоді, в 1971 році, залишалося ще 9 років життя... У цьому трагічному переліку Лермонтов, Пушкін, Єсенін, Маяковський і сам Ісус Христос. Що об'єднує автора вірша з його побратимами - Поетами? Яких ще імен не вистачає в цьому списку? І чому слово "фатальний" так доречно в цьому вірші? Про все це розкаже Галина Анненкова-Крюкова.

Крім того, 25 січня о 21.00 вечір пам’яті Висоцького влаштовує столичний музичний клуб «Докер паб». Хіти барда прозвучать у виконанні Романа Мацюти.

Довідково.

Володимир Висоцький народився 25 січня 1938 року. Пішов з життя 25 липня 1980 року. Написав близько 700 пісень і віршів. Самостійно й у співавторстві створив кілька прозаїчних творів.

Як актор зіграв близько тридцяти ролей у фільмах (зокрема «Місце зустрічі змінити не можна», «Вертикаль»). Учасник постійної трупи театру Драми і комедії на Таганці.

Висоцький особливо прославився виконанням своїх авторських пісень під акустичну гітару. У роки суворої цензури він зачіпав цілу низку заборонених тем, через що і сам багато в чому був під забороною, — в радянські часи його записи розповсюджувалися майже виключно на магнітоальбомах, йому забороняли зніматися у багатьох фільмах, виїзд за кордон став можливим тільки завдяки активним діям дружини — французької актриси Марини Владі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus