USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Сьогодні кожен повинен обирати собі вид палива, – Микола Кучеренко

6 Лютого 2009 10:06

Про перспективи нових енергоощадних технологій на Волині розповідав у прямому ефірі Волинського телебачення начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Микола Кучеренко, – 6 грудня інформує репортер «Волинських Новин».

 
Ми повинні бути готові до цінового удару за газ. Тому кожен мусить обирати собі вид палива, – сказав Микола Кучеренко. Серед тих, які наразі освоюються на Волині, чиновник назвав котли, що працюють на соломі. У майбутньому на Маневиччині запрацює виробництво торфобрикету. Також вирощуються поля з енергетичної лози.
 
Окрім того, у селі Дачне Ківерцівського району працюють теплові насоси. «Це практично холодильник, тільки зворотної дії», – розповів пан Кучеренко.
 
Щодо Локачинського газового родовища, то чиновник назвав його безперспективним. Говорячи про перехід на електропостачання, Микола Кучеренко зауважив, що «це не так легко» і для цього потрібні значні кошти.
 
Енергію вітру можна використовувати на Волині не всюди. Вітряки ставлять, якщо швидкість вітру буде не менша, ніж 5 м/с, – сказав пан Кучеренко. Будувати їх у нашій області можна поблизу озера Світязь, – додав він.
 
Сонячні батареї – теж задороге задоволення, – зауважив посадовець. «Хоча це перспектива», – висловився пан Кучеренко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus