USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Сьогодні розпочинається ексгумація останків поляків на Волині

18 Серпня 2009 14:27
Україна хоче документального підтвердження, що серед жертв НКВС у Луцьку є поляки. Відповідного листа отримав генеральний секретар Ради охорони пам’яті боротьби і мучеництва Анджей Пшевознік. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує «ЗІК», посилаючись на «Польське радіо», українська сторона радше не погодиться на чинну участь польських експертів в ексгумаційних роботах на моглах в’язнів у Луцькій тюрмі. Поляки зможуть бути спостерігачами.
Жертв НКВС поховали на залитому асфальтом майдані монастиря Бриґідок. Оцінюється, що у 1941 році НКВС розстріляло у Луцькій тюрмі до 4 тисяч осіб – українців, євреїв і поляків. Ексгумаційні роботи проводитимуться кілька тижнів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 18 Серпня 2009 14:56
Дивно, так якщо ж "оцінюється", що серед закатованих були поляки, до чого ж тоді вимагати документального підтвердження з Варшави?
Анонім Показати IP 19 Серпня 2009 10:53
ну як, Україну чмирять за поляків: то вона й каже - доведіть документально... Тіко до розстріляних українців нема такої уваги, як до польських...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus