USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сьогодні ще тривають будівельно-відновлювальні роботи у двох районах Волині

13 Червня 2009 14:24
Сьогодні, 13 червня, зранку ще тривали будівельно-відновлювальні роботи у двох районах – Любешівському та Камінь-Каширському. Про це повідомляють «Волинські Новини».
 
За повідомленням прес-служби МНС, 12 червня продовжувалися роботи з ліквідації наслідків складних погодних умов на територіях Камінь-Каширського, Любешівського, Любомльського, Ратнівського та Шацького районів, які постраждали 10-го червня внаслідок опадів у вигляді дощу з градом та шквалистих поривів вітру.
 
Внаслідок стихії в області був відключений від електрики 61 населений пункт, пошкоджені 35 ЛЕП 10 кВ, 1161 будинок та господарчі споруди у 15 населених пунктах. Уламками дахів були травмовані 3 людини, які з травмами госпіталізовані. У результаті падіння дерев створені перешкоди для руху на дорогах. Учора в 5 районах області електропостачання відновлено за винятком села Селісок Любешівського району. Затори на дорогах розчищені, забезпечений проїзд автотранспорту.
 
Станом на ранок 13 червня продовжуються будівельно-відновлювальні роботи у двох районах області – Любешвському та Камінь-Каширському.
 
Зокрема у Любешівському районі були пошкоджені 1057 будинків та господарчих споруд (відновлені – 648; залишилися – 409), із них 738 житлових будинків (відновлені – 468; залишилися – 270), 272 господарчі будівлі (відновлені – 166; залишилися – 106), 25 багатоквартирних житлових будинків, які належать УЖКГ (відновлені – 14; залишилися – 11), 6 закладів освіти, 3 заклади культури, 2 дошкільних заклади, 13 інших будівель громадського призначення, 17 ліній електропередач відновлені повністю та 229 трансформаторних підстанцій (відновлені – 224; залишилися – 5), відключені 13 АТС (відновлені – 12; залишилася – 1), а також зазнали значних пошкоджень сільськогосподарські культури та лісові насадження району.
 
У Камінь-Каширському районі були пошкоджені 62 будинки та господарчі споруди (відновлені – 56; залишилося – 6), із них були пошкоджені 39 житлових будинків (відновлені – 38; залишився – 1), зруйновані 3 господарчі будівлі та пошкоджені 18 господарчих будівель (відновлені – 18), 1 заклад культури, 1 дошкільний заклад, 6 ліній електропередач (відновлені повністю), 24 трансформаторних підстанції (відновлені повністю), відключені 5 АТС (відновлені повністю).
 
На відновлювальних роботах задіяні 29 бригад у кількості 1109 чоловік, 129 одиниць техніки, 108 засобів малої механізації, у тому числі 9 одиниць техніки, 6 засобів малої механізації та 43 рятувальники МНС. Комісіями ТЕБ та НС райдержадміністрацій створені робочі групи для визначення збитків. На місцях працюють опергрупи Головного облуправління МНС.
 
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко під час засідання урядової комісії у Луцьку пообіцяла, що авансові платежі обсягом 11 мільйонів гривень будуть виділені вже в понеділок, 15 червня.

 
Довідково:
 
Несприятливі погодні умови, про які попередили синоптики, першими торкнулися північних районів Волинської області. Найбільше збитків – у Любешівському районі на Волині.
Увечері 10 червня більш ніж 15 хвилин на території Любешівського району лютував сильний вітер, шквальні пориви якого сягали 25 метрів за секунду, дощ з градом. У результаті знеструмлено 24 населених пункти на території Любешівського району, пошкоджено понад 200 житлових будинків та господарських споруд, 15 об’єктів соцкультпобуту, значних пошкоджень зазнали сільськогосподарські посіви та лісові насадження. Троє людей зазнали незначних травм.
За попередніми оцінками, збитки, нанесені стихією населенню та сільськогосподарському комплексу, сягають близько 17,5 мільйонів гривень.
З перших годин на місці події працювали рятувальники. Упродовж ночі після буревію вони розчищали від повалених дерев автошляхи, зокрема, й трасу міжнародного сполучення.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus