USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Союзники передадуть Україні боєприпаси, дрони й ракети для ППО. Підсумки «Рамштайну»

19 Березня 2024 23:04
На базі Повітряних сил США «Рамштайн» у німецькому місті Рамштайн-Мізенбах завершилася 20-та зустріч Контактної групи з питань оборони України. Головними її темами стали боєприпаси для України, ППО і дрони.

Про це повідомило Міністерство оборони України, передає Бабель.

Велика кількість країн заявила про пакети допомоги, в які входять боєприпаси різних калібрів – 152, 155 і 105 мм та інші. Саме їх найбільше потребують українські Сили оборони.

Також на зустрічі обговорили ППО. Партнери запевнили в подальшому наданні більшої кількості ракет для систем протиповітряної оборони України. Крім того, заходи з підготовки винищувачів F-16 ідуть чітко за планом.

Читати ще: У ЄС остаточно схвалили виділення €5 мільярдів на зброю для України

Дрони також стали важливим питанням зустрічі. До Коаліції дронів приєдналися кілька нових країн та зробили внески. Перші результати цієї коаліції – конкретні безпілотники, які очікують в Україні в кінці березня. Також Коаліція опрацьовує можливість інвестувати в українських виробників дронів.

Значну увагу на засіданні приділили роботі вісьмох коаліцій спроможностей – Коаліції повітряних сил, Коаліції інтегрованої ППО та ПРО, Коаліції артилерії, Коаліції бронетанкової техніки та маневреності, Коаліції морських спроможностей, ІТ коаліції, Коаліції розмінування і Коаліції дронів.

Читати ще: Країни ЄС прагнуть зібрати 1,5 млрд доларів для закупівлі снарядів для України

Очільник Міністерства оборони США Ллойд Остін заявив, що впродовж майже двох років діяльності Контактна група з питань оборони України формату «Рамштайн» зібрала майже $88 мільярдів для військової допомоги Україні.

Підсумки 20-го «Рамштайну»

Бельгія готує для України пакет військової допомоги на €412 мільйонів. До нього ввійдуть 300 броньованих автомобілів Lynx LMV виробництва IVECO і три мінні тральщики класу Alkmaar.

Читати ще: Нідерланди виділять €100 мільйонів на закупівлю боєприпасів для України за межами ЄС

Німеччина анонсувала новий пакет допомоги для України на €500 мільйонів. Він включатиме 10 тисяч боєприпасів до артилерії із запасів Бундесверу, 100 одиниць бронетехніки та 100 одиниць транспорту.

Також у цьому пакеті — 180 тисяч артилерійських снарядів, які є частиною чеської ініціативи з купівлі для України 800 тисяч боєприпасів. Поставки планують розпочати вже цього літа, тобто приблизно за два-три місяці.

Читати ще: Норвегія виділила понад 150 млн доларів на закупівлю боєприпасів для України

Фінляндія виділить €30 мільйонів на чеську ініціативу із закупівлі артилерійських боєприпасів для України. До ініціативи долучиться й Канада – виділить $29 мільйонів на боєприпаси, а також передасть велику партію приладів нічного бачення на $5,5 мільйона.

Люксембург приєднається до Артилерійської коаліції, яку очолюють Франція і Німеччина. Також країна закупить дрони для України у співпраці з Бельгією і Нідерландами та продовжить надавати ЗСУ необхідне обладнання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus