USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Солі для знезараження води є достатньо», – директор «Луцькводоканалу»

25 Червня 2022 12:36
Луцьк вже давно відмовився від хлорування питної води і використовує для її знезараження кухонну сіль. Зважаючи на те, що український завод «Артемсіль» нині не працює через військові дії, місто купує сіль для цих потреб з-за кордону.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк.

З його слів, нині водоканалам пом’якшили вимоги до якості питної води, послабивши СанПіНи (санітарно-гігієнічні правила і норми, - ВН), оскільки не всі підприємства у нинішніх умовах мають доступ до реагентів. Проте в Луцьку якість води не знижують, скільки мають вдосталь сировини для її очищення.

«На час воєнного стану СанПіНи послабили трохи, бо деякі водоканали не можуть закупити певні реагенти. Проте ми працюємо за тими стандартами, які були до воєнного стану, і постачаємо воду тієї якості, яка й була. Сіль є, все контролюється поки що», – запевнив він.

Нині для очищення води підприємство мусить купувати сіль з-за кордону, однак дефіциту немає.

«У нас сіль є, ми купуємо її в п'ять разів дорожче, але працюємо згідно з стандартами, без погіршення якості води. Наразі постачання солі у нас законтрактоване, якщо все вдаватиметься з логістикою, то проблем не буде. Зараз ми купуємо сіль в Румунії, але є контакти з німцями, поляками», – пояснив Віктор Гуменюк.

До слова, у Луцьку щодня використовують тонну звичайної кухонної солі на те, аби знезаразити воду. Спеціальне обладнання переробляє сіль в гіпохлорид натрію. І вже ним знезаражують питну воду.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus