USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Для очищення води Луцьк купує сіль у Румунії

15 Червня 2022 16:35
У зв’язку із зупиненням роботи заводу «Артемсіль», дефіцит солі виник не тільки на полицях магазинів. У Луцьку вже давно питну воду знезаражують сіллю, яку нині мусять купувати за кордоном. Сіль необхідна й для інших комунальних потреб.

Про це йшлося під час засідання міськвиконкому 15 червня.

Як повідомив директор департаменту ЖКГ Микола Осіюк, нині в місті працюють над тим, щоб запастися сіллю для протиожеледної суміші до наступної зими. З його слів, наразі сіль шукають за кордоном.

«Є питання придбання солі для протиожеледних сумішей. Ми спілкуємось з Польщею, іншими країнами. Можливо буде якась допомога», – повідомив він.

Крім того, сіль потрібна ДКП «Луцьктепло» для регенерації фільтрів та КП «Луцькводоканал» для очищення води. Як зазначив Луцький міський голова Ігор Поліщук, наразі на ці потреби теж купують сіль з-за кордону.

«На даний момент ми закуповуємо сіль в Румунії в тих обсягах, які потрібні для «Луцькводоканалу» і «Луцьктепла». Знезараження води у нас давно відбувається не хлором, а сіллю. Тому йдуть поставки з Румунії. Як буде далі – побачимо, шукаємо більш вигідну і стабільну поставку надалі», – пояснив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus