USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Солодкі корені» волиняни планують купувати у рівнян

11 Серпня 2013 09:46
Гнідавський цукровий завод хоче купувати буряки в рівненських селян. Обласна державна адміністрація у відповідь готова організувати 20 бурякоприймальних пунктів, інформує рівненське видання Все.
Про те, що в місцевій сировині зацікавлений цукровий завод доповіли фахівці департаменту агропромислового розвитку Рівненської облдержадміністрації.
Вони здійснили переговори з переробниками, аби гарантувати селянам збут посіяних буряків. Адже через перевиробництво солодкого продукту місцеві заводи в цьому сезоні не працюватимуть, а модернізуватимуть оснащення.
Проаналізувавши площі у районах, фахівці прогнозують, що необхідно створити орієнтовно 20 точок заготівлі. Однак ця цифра може змінитися після детального аналізу. Втім цукросировину викуплять у всіх селян, запевняють чиновники.
«Якщо створення бурякоприймального пункту буде економічно затратним, то волиняни ладні у жовтні посилати вантажівки в ті села, де копатимуть солодкі корені», - розповіла директор департаменту агропромислового розвитку Рівненської облдержадміністрації Надія Переходько. З її слів, населення планує здавати буряк із понад дві тисяч гектарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 11 Серпня 2013 14:27
Це добре, що піклуються за працівників та виробництво. Чого ніхто не б'є на сполох і не втручається в розвал Горохівського цукрового заводу, який вже фактично розвалився та оголошується банкрутом. Коли працював, то було всім добе, бо платив податки.Були довольні і райадміністрація та обласна. На даний час рогатинскі фірми які керують заводом поробили мільйонні борги, бо не порозраховувалися з поставщиками продукції і залишаються в тіні. Адміністрації все наплювати на працівників та підприємство. Їм було добре коли з заводу щось можна було взяти та потягнути, а зараз поховалися по своїх кабінетах і не втручаються в процес розвалу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus