USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Солом’яне диво» у Луцьку: охочих запрошують на майстер-класи

25 Серпня 2017 13:55
У Луцьк з’їхалися близько 20 майстрів народної творчості з Волині, сусідніх областей та з Білорусі. Вони створюють солом’яну казку та охоче діляться досвідом.

Мистецький пленер майстрів плетіння з соломи, сіна та лісової трави відбувається на Замковій площі Луцька 25-го серпня.

Народні умільці презентують свої вироби та закликають охочих підходити на майстер-класи з плетіння.

Також атмосфери додадуть фольклорно-обрядові дійства, які розпочинаються на сцені о 14:00.

Усі охочі можуть придбати вироби народних майстрів, повчитися у професіоналів, скуштувати смаженого морозива та шашличку із квасом.

Пані Алла Назарук приїхала з-за кордону. Вона розповідає, що працювати із соломою – одне задоволення, адже це теплий матеріал із позитивною енергетикою, який наповнює майстра позитивом, радістю та щастям.

«Я вперше в Україні, мені надзвичайно приємно тут побувати. Я вже бувала в Польщі, а тепер готова й з волинянами ділитися досвідом, тому всіх радо чекаю на майстер-клас», - закликає лучан та гостей міста майстриня.
Із Рівненської області Оксана Романишин каже, що на сьогодні вона має 45 учнів, яким передає свій досвід.

«Дітям це дуже цікаво, вони працюючи із соломою вони сповнюються захоплення й творять справжню красу. Цей матеріал особливий тим, що можна зробити будь-що, на що вистачить фантазії, а також фігури можна наділити емоціями» - говорить Романишин.
Вартий уваги й Лесин ясен, навколо якого створили казкову експозицію із зайців у ріст людини та великих їжаків і оленів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петро Показати IP 25 Серпня 2017 16:45
Дійсно краса.
хведя Показати IP 25 Серпня 2017 20:55
Ніхто не бачив виробів з макової соломки?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus