USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Сонячні панелі: чому варто встановити пристрій у своєму будинку*

15 Листопада 2023 12:41
Сонячні панелі – ефективний спосіб отримання електроенергії з безкоштовного та невичерпного джерела – сонячного світла. Нижче йдеться про особливості й різновиди сонячних панелей та їхні переваги.

Різновиди панелей за особливістю фотоелементів

Пристрій виробляє електроенергію завдяки використанню кремнію. Проте існує кілька видів фотоелементів, від яких залежать різні характеристики та вартість сонячних панелей:

1. Монокристалічні: є найдорожчим та найпоширенішим типом на ринку України. Головна перевага батарей цього виду полягає в їхній високій продуктивності (ККД 25%) та тривалій службі – до 25 років.

2. Полікристалічні: складаються не з одного цілого кристалу, а з великої кількості таких дрібних елементів із домішками. Вони коштують дешевше, але ККД складає 20%, а термін служби – до 20 років.
Чому обладнати сонячні панелі – гарна ідея

Встановлення сонячної станції або колектора – це перспективне рішення, яке допоможе вберегти екологію та дозволяє раціонально використовувати ресурси планети й економити кошти.

Сонячні станції мають низку переваг:

1. Енергетична незалежність стає особливо актуальною в умовах регулярних відключень електропостачання.

2. Заощадження коштів: користувачам, які виробляють власну електроенергію за допомогою сонячної станції, не треба платити за енергію з централізованої мережі.

3. Це сприяє значному зниженню викидів шкідливих речовин в атмосферу.
Система приносить додатковий дохід – сонячні станції можна підключити до «Зеленого тарифу», за яким держава купує надлишки виробленої енергії у власників станцій.

Яке ще обладнання альтернативної енергетики варто встановити

Аби не залежати від централізованого опалення та електроенергії також можна встановити вакуумні сонячні колектори – https://solar-tech.com.ua/ua/solar-power-system/solar-collectors/vacuum-collectors/. Це високоефективні потужні пристрої, які збирають сонячну енергію та перетворюють на тепло для теплоносія.

Чому саме ця модель вигідна? Пристрій всесезонний, тому це ідеальне обладнання для різних кліматичних умов. Він може ефективно працювати навіть у зимовий період при температурі до −35 °C.

Обладнання використовується для забезпечення надійності систем гарячого водопостачання. Зазвичай його розташовують на південному даху будівель. Якщо правильно розрахувати та встановити колектор, він допоможе значно зменшити витрати на гаряче водопостачання на 80–90%, а на опалення – на 20–40% у річному обчисленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus