USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85

Сонячні ванни та басейн: як мешканці Луцького зоопарку насолоджуються літом. Фото

17 Липня 2021 16:22
Поки лучани потерпають від спеки, підопічні луцького звіринця сповна насолоджуються літнім сонцем. Адже для більшості з них така погода – природні умови. І якщо взимку багатьох треба відігрівати, то влітку цим звірятам найбільш комфортно.

«Насправді така спекотна погода для нас – це дуже добре, бо для наших підопічних найгіршими є холод і зими, – розповідає директорка Луцького зоопарку Людмила Денисенко. – Взимку треба підтримувати температуру, розчищати вольєри від снігу. А ось у спеку всім комфортно. Адже у нас багато екзотичних тварин і для них це – природній температурний режим».
Так, лемури і сурикати навіть не збираються ховатися в свої будиночки. Постійно на вулиці й мавпи.
«Усі примати: капуцини, чорночубі мангобеї, червоні мавпи-гусари перебралися на вулицю. Якщо раніше ми на ніч заганяли їх у приміщення, то тепер вони мають можливість цілодобово перебувати на свіжому повітрі, приймати сонячні ванни», – каже очільниця звіринця.

Днями у приматів навіть народилися дітлахи: восьме маля з’явилося в сім’ї зелених мартишок і народилося дитинча у мавп-капуцинів.

Звичайно, у зв’язку зі зміною температурного режиму, тваринам відкоригували раціон. Тепер у них менше каш, натомість додалося більше соковитих овочів і фруктів.
Ні в кого, кажуть працівники зоопарку, від спеки не погіршився апетит, хіба хижаки стали трохи менше споживати м’яса – тож у них поки розвантажувальні дні. І, звичайно, в постійному вільному доступі має бути питна вода. У вольєрах вода замінюється двічі-тричі на день, головне, щоб у тварин був завжди вільний доступ до неї.
Цим цілковито користуються єноти, які по черзі залазять у імпровізований басейн. Також встановили ємність з водою для норки, де вона може навіть ловити рибу. Щовечора купаються тигри, а ось леви – навпаки: ванн вони не приймають.
«У кожному вольєрі є сховки або будиночки, де є тінь і тварина може завжди заховатися від палючого сонця, коли їй набридне приймати сонячні ванни. У нашому випадку спека йде тваринам якраз на користь», – додає Людмила Денисенко.
Читати ще: Місце зустрічі – зоопарк. «Знáйди» луцького звіринця

Не потерпають від спеки й луцькі клишоногі. Навпаки – купаються в басейні собі в задоволення, пірнають і пускають бульбашки. Вони саме зараз запасають жир, аби спокійно спати взимку.
«У ведмедів є басейни, де вони купаються, в землі риють собі тунелі або йдуть у приміщення. Ще коли нові вольєри проектувалися, передбачалося, що влітку ведмедям там буде прохолодно. От якби в нас був білий ведмідь, то йому, напевне, було б найбільш дискомфортно. Білий ведмідь є у Миколаївському зоопарку, там колеги для нього заморожують лід цілими брилами. У нас же перебувають тварини, які адаптовані до наших умов або ж екзотичні, яким саме така спека дуже комфортна», – пояснює директорка зоопарку.
Цього місяця відвідувачів у зоопарку небагато: спекотна погода збіглася з періодом відпусток. Хоча насправді в зоопарку дуже комфортно прогулятися в затінку доріжок чи присісти на лавку і поспостерігати як хвостаті, пухнасті, чотирилапі й дзьобаті мешканці смакують свій обід чи попивають водичку, або ж просто відпочивають.
Юлія МАЛЄЄВА

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Старший брат Показати IP 17 Липня 2021 16:42
Якби добре не було в зоокутку, але то є неволя ! Місце звірів -, в крайньому випадку, в натуральних умовах національних парків чи резервацій !
Andrij Показати IP 19 Липня 2021 00:04
100%
Пилип Орлик до старш Показати IP 19 Липня 2021 12:07
А ви добродії наші дорогенькі, не думали, чому це звірі в неволі живуть тільки половину свого життя, а в зоопарках, цирках та в домашніх умовах доживають до глибокої старості.
bob до Пилип Орлик до старш Показати IP 19 Липня 2021 15:34
Кому яке життя подобається. Вам так розумію в неволі 90-100 було б в самий раз.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus