USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Тварини також хочуть свята. Луцький зоопарк чекає відвідувачів. Фото

31 Грудня 2020 15:00
Цього року в Луцькому зоопарку вирішили, що треба влаштувати святковий настрій не лише відвідувачам, а й їхнім підопічним. Тож у вольєрах з’явилися кумедні сніговики, штучні ялинки, новорічні віночки, з якими тваринки можуть не лише погратися, а й поскубати з них чогось смачненького.

Луцький зоопарк вже давно перестав бути банальним звіринцем. Він став місцем повноцінного відпочинку, єднання з природою. Щоразу відвідувачів тішать тематичні фотозони, де можна зробити фото на згадку. А цього року вирішили, що новорічного настрою треба додати і тваринам.
«Цього року ми робимо свято тваринам. Працівники підійшли відповідально до завдання створити казковий і святковий настрій тваринам в зоопарку. Тож ми задекорували наші вольєри. Хтось з працівників малював на вікнах, вирізав сніжинки, хтось – виконував поробки: пиляв, клеїв», - розповідає директорка зоопарку Людмила Денисенко.
Вона додає: якщо тварини раніше отримували їжу не тільки порційно, а її ще й ховали по вольєрах, щоб тваринки могли шукати і почували себе як в природі, то цього року в них їжа висить навіть на штучно створених ялинках. Так, до прикладу, папугам прикрасили вольєр сушеними апельсинами, щоб вони могли час від часу їх скубати.
Звичайно, прикрашаючи домівки мешканців зоопарку, подбали і про їх безпеку: до прикладу, вольєри бешкетників-мангобеїв, які розкидають все підряд і можуть пошкодити іграшки, декорували ззовні.

Прикрасили вольєр і рисі Марисі. Гостровуха красуня має ще один об’єкт об який можна поточити кігті. А у лисичок та сурикатів поселилися сніговички. Цьогоріч в зоопарку з’явилася і власна Снігуронька – біла лисичка Арія, яка віднедавна стала новою улюбленицею відвідувачів.
На жаль, у зв’язку з карантиними обмеженнями, цього року довелося відмовитися від проведення традиційних святкувань, проте лучани не забувають про улюблений звіринець.
«У нас є вже й постійні відвідувачі, є мамочки, які стабільно двічі на тиждень тут гуляють з дітками», - розповідає працівниця зоопарку Тетяна Пономарьова.
Луцький зоопарк працюватиме і 1 січня. Відвідувачів чекатимуть з 11.00 до 16.30. А на згадку тут можна й придбати календар на 2021 рік зі світлинами підопічних зоопарку.
«Ми чекатимемо на відвідувачів, хто захоче отримати позитивні емоції в новому році чи просто поспостерігати, як живуть тварини у зимовий період», - наголошує Людмила Денисенко.

Тепла погода дозволяє ненадовго навіть випускати теплолюбних звірів з вольєрів на свіже повітря. А якщо вони не на вулиці – то побачити їх можна через великі і чисті вікна. Єдині, кого взимку не побачиш – ведмеді. Цього року вони набрали жирового запасу, вирили собі барліг і сплять.

Зате пара чорночубих мангобеїв Дарина і Льончик радо показують свого малюка – Любарта. А п’ятимісячна левичка Лана вже стала для всіх втіхою.
Зимуватимуть на вулиці папуги-монахи, які звичні до нашого клімату. Вони так освоїлися в Луцькому зоопарку, що взялися зводити собі гніздо. Хоча, правильніше варто називати їх житло «гуртожитком», адже з гілок ці папуги звили собі двоповерхову конструкцію з ходами, де можуть спокійно жити. Працівники тільки приносили матеріали, а маленькі трудівники кропітливо прилаштовували гілки.

«Хочеться, щоб були скасовані заборони на проведення свят, бо ми вже засумували за дійствами, що проводилися в зоопарку: свято гарбуза, ніч на купала, день зустрічі перелітних птахів. Не полишаємо надії і в 2021 році невеликими кроками будемо йти до створення тераріуму. Ще плануємо зробити експозицію для маленьких приматів, які сьогодні мешкають в бухгалтерії, але їх хочеться показати відвідувачам зоопарку», - ділиться задумами на новий рік Людмила Денисенко.
Ще одне з завдань, над яким тут працюють – розширення площі. Є вже домовленості, що зоопарк отримає додаткові 2-2,5 га в напрямку вулиці Глушець.

«За рахунок розширення площі ми зможемо зробити якісніші і просторіші вольєри, там буде більш адаптоване середовище. Взагалі в планах, щоб було два різних зоопарки: один – більш природній, де людина буде ходити вузькими доріжками, а цю частину лишити європейською з мощенням. І ще хотілося б, щоб у нас було два входи: з вулиці Глушець і з парку, щоб відвідувачі могли собі вибирати», - додає директорка зоопарку.

Фото Олександра Дурманенка
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
sirav89249 Показати IP 31 Грудня 2020 19:27
Не фінансуйте тюрми для тварин! Тваринам волю!
Лучанка Показати IP 31 Грудня 2020 22:31
Яка милість! Точно йдемо на вихідних у зоопарк
Білка Показати IP 1 Січня 2021 04:10
Навіщо Ви білку в клітці тримаєте? Хай бігає собі по парку.
Ксюша Показати IP 1 Січня 2021 16:54
Тварини хочуть спокою. Їм люди до с*аки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus