USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сонцезахисні окуляри: обираймо правильно*

30 Червня 2022 11:46
Асортимент сонцезахисних окулярів, який сьогодні пропонують магазини оптики, дійсно вражає. Безліч брендів, різних дизайнів, форм і кольорів на будь-який смак. Зовнішній вигляд аксесуара — це, безумовно, важливо, втім варто пам'ятати, що сонцезахисні окуляри передусім призначені для захисту очей.

Чому ж так важливо захищати очі від шкідливого УФ-випромінювання та як правильно вибирати окуляри від сонця? Розповідаємо далі.

Ультрафіолет і здоров'я очей

Тривалий та інтенсивний вплив сонячного проміння на очі може призвести до цілої низки офтальмологічних захворювань, як, наприклад, фотокератит, птерігіум чи навіть катаракта. Саме влітку, у дні яскравого й пекучого сонця, ця проблема актуальна як ніколи. Найпростіший і водночас найефективніший спосіб захистити очі — сонцезахисні окуляри з якісним UV-фільтром (ультрафіолетовим фільтром).

Помилково вважати, що чим темніші лінзи окулярів, тим ліпше вони захищають. Захист від УФ-випромінювання наноситься на поверхню оптичної лінзи окремо та це не впливає на її колір. Тож варто обирати окуляри не за кольором, а за наявністю UV-фільтра. Більшість виробників зазначають ступінь UV-захисту на лінзі своїх окулярів у вигляді позначок UV380 або UV400.
Що таке поляризація лінз

Задля надійнішого захисту очей фахівці радять обирати окуляри від сонця і з UV-фільтром, і з поляризацією. Що ж це таке? Якщо пояснювати простими словами, то поляризація — це поглинання сонячного світла, що відбивається від дзеркальних поверхонь (вода, скло тощо). Коли сонячні промені стикаються із дзеркальними горизонтальними поверхнями, утворюються відблиски: вони сліплять очі, змушують мружитися, псують видимість, провокують дискомфорт і біль в очах. Саме для того, щоб усунути відблиски, і потрібні поляризаційні окуляри.

Як перевірити якість окулярів при покупці

Купувати окуляри на стихійних ринках або в магазинах, що пропонують лише дешеві копії окулярів від відомих виробників — погана ідея. У таких випадках навіть немає сенсу тестувати якість, адже вона однозначно невтішна. Сонцезахисні окуляри ліпше шукати в офтальмологічних центрах, сертифікованих магазинах-ресейлерах та оптиках.

Завжди звертайте увагу на наявність спеціальної позначки UV380, UV400 або UV-protection, аби переконатись, що окуляри мають захист від ультрафіолету. Для перевірки поляризації лінз передбачено тестер у вигляді спеціальної картки з малюнком. Якщо дивитися на цю картку в окулярах з поляризацією та під певним кутом нахилу, то малюнок видно чітко. Якщо ж малюнка не видно, то, ймовірно, ви натрапили на окуляри без поляризаційного покриття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus