USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Соратник Пучдемона став новим головою уряду Каталонії

14 Травня 2018 23:44
Парламент Каталонії обрав нового голову місцевого уряду – Женералітату. Ним став 55-річний ставленик екс-лідера каталонських сепаратистів Карлеса Пучдемона Кім Торра.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на офіційну сторінку каталонського парламенту у Twitter.

У другому турі Торрі потрібно було набрати просту більшість голосів. За нього проголосували 66 депутатів, 65 висловилися проти, ще 4 утрималися.

Після того, спікер каталонського парламенту Роджер Торрент підписав та направив листа королю Іспанії з інформацією про нове призначення. Зазначається, що тепер рішення парламенту повинно бути опубліковане в офіційному віснику.

Нагадаємо, 10 травня екс-лідер Каталонії Карлес Пучдемон, який перебуває в Німеччині, відмовився від претензій на крісло очільника уряду регіону та запропонував кандидатуру Торри на цей пост. Під час голосування у суботу, 12 травня, йому не вистачило двох голосів для досягнення абсолютної більшості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus