USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Соратник Труби намагався продати закриття справи в ДБР за $150 тисяч, – ЗМІ

3 Грудня 2019 08:58
Національне антикорупційне бюро ввечері 2 грудня проводило обшук у Ігоря Щербини, близького соратника голови ДБР Романа Труби.

Як пише Новое время з посиланням на джерела в правоохоронних органах, Ігор Щербина, близький соратник Труби, і ще один чоловік на прізвище Шевченко намагалися продати закриття справи в Державному бюро розслідувань за 150 тисяч доларів і отримали 50% суми.

«У Щербини та Шевченка проводили обшуки. А Романа Трубу перевіряють на причетність до злочину», – зазначає видання.

Ігор Щербина – ексначальник головного слідчого управління ГПУ в 2014-2015 роках. А Труба був його заступником в управлінні ГПУ і працював під керівництвом Щербини. За інформацією dt.ua, Труба є кумом Ігоря Щербини.

Як свідчить фото, яке опинилося у розпорядженні НВ, Щербина роздавав візитки з інформацією, що він нібито є співробітником ДБР, хоча це не відповідає дійсності.

Нагадаємо, наприкінці вересня в кабінеті Романа Труби виявили апаратуру для прослуховування. У бюро допустили витік службової інформації, що може зашкодити розслідуванню низки кримінальних справ.

Увечері 19 листопада в месенджері Telegram з’явився анонімний канал під назвою «Трубу прорвало», де викладають аудіозаписи, зроблені нібито в кабінеті керівника ДБР і на яких чутно схожий на його голос.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus