USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Спецпідрозділ «Світязь» їде охороняти Київ

7 Травня 2015 12:02
Вантажний автомобіль та станції автономного живлення отримала рота міліції спеціального призначення «Світязь».

Вручення автомобіля та двох електрогенераторів бійцям роти міліції спеціального призначення «Світязь» відбулося 7 травня у Луцьку.

Виконавчий директор благодійного фонду «Волинь-2014» Володимир Кривович розповів, що сьогодні передають вже п’яту автівку підрозділу «Світязь», до цього займалися також ремонтом бронетехніки, завдяки якій підрозділ мав нагоду вийти з одного з оточень. Завдяки співпраці з міжнародними організаціями налагодили контакт з австралійськими партнерами, які закупили кровоспинні засоби, які передають підрозділу «Світязь». Минулого тижня закупили обмундирування вартістю понад 60 тисяч гривень.



Для автомобіля також знайшов фінансування спецпідрозділ «Світязь» - автівку пофарбували та здійснили ремонт.

Начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига зазначив, що волиняни не припиняють допомагати як військовим, так і підрозділам міліції, тож правоохоронці постійно відчувають підтримку як місцевої влади, так і благодійників. Так, за сприяння Луцької районної ради придбали дві станції автономного живлення, а завдяки благодійному фонду «Волинь-2014» - вантажний автомобіль Mercedes 609D.



Голова Луцької райдержадміністрації Ігор Ярмольський повідомив, що в районі започаткована традиція допомоги бійцям, а при райраді заснований благодійний фонд, діє програма підтримки українських бійців. Він побажав, щоб станції автономного живлення стали у пригоді бійцям, які боронять співвітчизників. Він зазначив, що рішенням районної ради чотирьом бійцям з Луцького району, які загинули, посмертно присвоєно звання почесних громадян району.



Виконувач обов’язків командира спецроти «Світязь» Ярослав Кашуба зазначив, що держава наразі неспроможна повністю забезпечити бійців, тож завдяки волонтерам, небайдужим волинянам, спецпідрозділ відчуває справжню допомогу, тому бійці готові виконати будь-яке завдання. З його слів, спецпідрозділ вже готовий, у разі потреби, знову вирушати на схід, адже бойовий дух бійців на найвищому рівні.



До слова, сьогодні, у день вручення техніки бійцям, святкувала день народження представниця чарівної статі у лавах спецпідрозділу Оксана Балас. Дівчина розповіла, що наразі допомагає щодо кадрових питань. Раніше вона працювала молодшою медсестрою у Волинській обласній клінічній лікарні, проте вирішила допомагати бійцям «Світязя». Під час наступної ротації спецпідрозділу вона готова вирушити на схід.



Як повідомив Петро Шпига, бійці «Світязя» нещодавно приїхали з Одеси, де гідно виконали свій обов’язок, а сьогодні майже повним складом вирушають у Київ, де забезпечуватимуть охорону правопорядку під час травневих свят.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
почему Показати IP 7 Травня 2015 12:27
это должен делать настоящий патриот как володя кривович а скотобаза с 51й а сейчас с 14й продает все майно.может военная прокуратура в доле.убийство бухими офицерами счолдата в 2008 спустили на тормозах.прокурора запугали.каогда это закончится
Інкогніто Показати IP 7 Травня 2015 12:50
Кашуба кращий
123 Показати IP 7 Травня 2015 14:41
Потешные солдатики
ПАТРІОТ Показати IP 7 Травня 2015 15:05
ІВАНОВІЧ ОНЖЕ ДЕД БОЄЦЬ .
Анонім Показати IP 7 Травня 2015 15:11
Страшно, аж жуть...:)
Київ Показати IP 7 Травня 2015 15:51
їдуть охороняти....на фронт, б...ть, їдьте. ті, що рік там вже воюють, будуть мати статус учасників АТО (і то, далеко не всі), міліціянти , які і близько не були на передовій - статус учасників БОЙОВИХ ДІЙ + КВАРТИРИ (маразм повний, бо вони і мали б бути задіяні в АТО по закону, а не прості хлопці), добровольці, яких парашенкі хоче фізично знищити вже і негайно - статус злочинців. Може вам, госпада міліціянти в Піски і Авдіївку з Їздити трохи повоювати, а не робити ті показушні "ротації". Ну нудить від вашої брехні реально.
Alex до Київ Показати IP 7 Травня 2015 17:55
Нехай тебе і нудить.Ці хлопці пройшли Іловайський котел хто полон та Дебальцівський мішок.І вони теж стоять на передовій.
Київ до Alex Показати IP 7 Травня 2015 19:28
який полон, назви-но мені хоч одного вашого, який там побував. Ті, хто реально там воював, переживали 8-ми місячний полон днра в жахливих умовах. а ви все на ротації через тиждень їздите - 3 дня їзди до границі з лугандоном, 3 дня назад -на Волинь, ото і весь *хероїзм. А котел - то у вас в голові замість мозгів, а мішок -на пузі (жировий, маю на увазі).
Alex до Київ Показати IP 11 Травня 2015 21:19
Якщо хочеш то можна зустрітися і я тобі особисто розкажу хто іде був,а ці хлопці герої
№№№ Показати IP 8 Травня 2015 11:52
а що там Бондар робить??? пристосуванець...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus