USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Спецпідрозділ йшов у бій за наказом, на основі розвідданих», - волинський боєць

26 Червня 2014 17:54
Боєць спецбатальйону територіальної оборони «Айдар», волинський самооборонівець Олександр Кралюк заявив, що у бою проти сепаратистів 17 червня, під час якого бойова одиниця потрапила в оточення і понесла людські втрати (серед загиблих був і лучанин Рустам Хамраєв»), «айдарівці» діяли за наказом командування АТО.

Про це боєць батальйону розповів журналістам під час прес-конференції у Луцьку сьогодні, 26 червня.

Чоловік заперечив заяви керівництва антитерористичної операції про те, що, буцімто, спецпідрозділ самовільно пішов в бій, тому і поніс втрати:

«Був конкретний наказ з оперативного штабу АТО. А також дані, отримані армійською розвідкою. В підсумку ці розвіддані закінчились повним оточенням «Айдару». «Айдарівці» боролись в повному оточенні, їм потрібно віддати належне. Ніхто з них не відступив».

Разом з тим, Олександр Кралюк висловив сумніви щодо того, що армійська розвідка спеціально «підставила» бійців «Айдару». Мовляв, йдеться, швидше, про елемент некомпетентності і майже відсутній зв’язок між армійськими підрозділами і місцевими жителями. І в той час, як спецбатальйони територіальної оборони можуть отримувати важливу інформацію від місцевих, армійська розвідка не сприймає таке джерело її надходження.

Чоловік зазначив, що якщо влада нормально сприйме активістів, які готові стати на захист України, і буде всіляко допомагати їм, то війна закінчиться швидко:

«Це ті хлопці, які ніколи не підведуть і не відступлять», - сказав про бійців батальйонів територіальної оборони наостанок.

Нагадаємо, Сергій Мельничук, командир батальйону територіальної оборони "Айдар, заявив про спроби розформування батальйону.

Президент Петро Порошенко взяв під контроль ситуацію зі спробою розформувати батальйон "Айдар". Заступник міністра оборони Ігор Кабаненко заявив, що "Айдар" існуватиме і надалі.

До слова, у складі добровольчого 24 територіального батальйону «Айдар» є близько 50 волинян. До лав батальйону місцева Самооборона закликала долучатися мешканців краю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Дончанин Показати IP 26 Червня 2014 19:22
коментар було видалено
Ольга Показати IP 26 Червня 2014 21:34
От не розумію навіщо такому підприємцю і депутату і по сумісництву брехуну і крадію (був керівником обласного штабу Гриценка і там немалі кошти привласнив!) йти в батальйон "Айдар"? Хіба що для показухи і зароблення балів на осінні вибори!
Українець до Ольга Показати IP 26 Червня 2014 22:59
Шановна Ольга і Наталія , просто питання без амбіцій і політики , а от хто на Вашу думку в області достойна пюдина, просто цікаво, я ще не зустрічав, щоб хтось когось чимось не облив.
Ольга до Українець Показати IP 26 Червня 2014 23:13
Депутати вже не викликають довіру у людей! Всі вони себе зганьбили! Тепер коли їх час минає то вони вигадують всякі методі для своєї реабілітації! навіть на війну ладні піти на декілька днів добровольцем...
Юрій до Ольга Показати IP 26 Червня 2014 23:36
Що за кошти?
Наталія Показати IP 26 Червня 2014 21:45
коментар було видалено
Депутатка Показати IP 27 Червня 2014 21:55
Не обмовляйте людину, Ви багато підприємців бачили, які самі ідуть на війну? Не боїться втратити ні життя, ні грошей. і не відсиджується на дивані.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus